Napoli-tappio korostaa Max Allegrin Juventuksen kaikkia virheitä

Kahdeksan peräkkäistä peliä voitettuaan Juventus oli noussut toiselle sijalle Serie A -taulukossa, ja optimismi kasvoi siitä, että he olivat kääntyneet nurkkaan lähestyessään ottelua liigan johtajan Napolin kanssa.

Bianconeri sai kuitenkin töykeän herätyksen isäntiensä toimesta Stadio Diego Armando Maradonassa, kun kotijoukkue esitti esityksen, joka paljasti heidän onnettoman vastustajansa kaikki epäonnistumiset.

Itse asiassa Napolilla kesti vain 13 minuuttia avata puolustus, joka oli pitänyt kahdeksan peräkkäistä maalia puhtaana, kun Victor Osimhen vei heidät johtoon. Hyökkääjä vaihtui 20 minuuttia myöhemmin, kun hän valitsi Khvicha Kvaratskhelian, ja Georgian maajoukkueen pelaaja teki kampanjan seitsemännen maalin.

Mutta Ángel Di María vetäisi yhden takaisin Juvelle ja antoi heille jonkin verran toivoa pelin siirtyessä puoliajalle. Se tunne ei kestäisi kauaa.

Mitä tahansa Luciano Spalletti sanoi ja teki välin aikana, se näytti inspiroivan hänen pelaajiaan, kun Napoli ampui kaikkia sylintereitä toisella puoliajalla Amir Rrahmanin maalinteossa 55 minuutin pelin jälkeen.

Partenopei nappasi vielä kaksi maalia Eljif Elmasin ja Osimhenin kautta ennen kuin viimeinen vihellys soi, ja lopulta voitti kilpailun 5-1 avatakseen yhdeksän pisteen johtoaseman Serie A:n jahtaajaan.

Niin komealta kuin Napolin ja sen liigakilpailijoiden välinen kuilu näyttääkin, tämä peli oli ehkä vielä suurempi muistutus Juventuksen ja minkä tahansa joukkueen välisestä kuilusta aidolla laadulla.

Heidän edellinen voittosarjansa oli varmasti antanut kannattajille väärän turvallisuuden tunteen, mutta jokainen pelko Max Allegria ja hänen lähestymistapaansa kohtaan toteutui näiden 90 tuskallisen minuutin aikana Napolissa.

Italian lehdistö ei pidättäytynyt kritisoimaan Bianconeria, Alberto Polverosi puolestaan Corriere dello Sport väitti, että Juve "oli olemassa vain 10 minuuttia" ja että heidät "räjäytettiin ikään kuin pelaajat olisivat olleet kentällä vain sattumalta".

Tämän näkemyksen kanssa on mahdotonta kiistää, eikä ole epäilystäkään siitä, että Allegri on syyllinen. Koska hän on palattuaan seuraan toukokuussa 2021, hän käytti jälleen negatiivista taktiikkaa, joka epäonnistuu jatkuvasti pätevää vastustusta vastaan.

Vaikka menestyksestä nauttivat osapuolet kaikkialla Euroopassa – mukaan lukien Napoli – pyrkivät painostamaan palloa säännöllisesti, Allegri on selkeästi ohjeistanut pelaajiaan seisomaan, ja sallima aika ja tila tekee jokaisen kunnollisen puolen pelaamisen helpoksi.

Vastustajien virheiden tekemiseen luottaminen on saattanut toimia Cremonesea, Hellas Veronaa ja Lecceä vastaan, mutta Napoli liittyi AC Milaniin, Benficaan (kahdesti) ja Paris Saint-Germainiin (kahdesti) niiden joukkueiden listalle, jotka ovat yksinkertaisesti valinneet Juven erilleen tällä kaudella.

Korostaakseen Allegrin halua istua näennäisesti vain syvällä ja toivoa väärään syöttöön, kun hänen tiiminsä estää hyökkäyskanavat, tilastot Serie A:n virallisilla verkkosivuilla näyttää, että kun Juve hallitsi palloa 21 minuuttia ja kolme sekuntia, Napolilla 31 minuuttia ja 34 sekuntia.

Silti mukaan WhoScored.com, Bianconeri yritti vain 34 taklaa isännän 36:een. Kun Napoli menetti pallon, he lähtivät metsästämään sitä, kun Juve menetti pallon, he putosivat ja antoivat Partenopein – jolla oli 10 laukausta maaliin Juven kahdelle – ohittaa heidät helposti. .

Viimeisen vihellyksen jälkeen Juven puolustaja Danilo tunnisti senkin nopeasti ongelmaksi. "Teimme paljon virheitä tänä iltana, ja meidän on parannettava sitä", brasilialainen sanoi aikanaan Ottelun jälkeinen haastattelu DAZN:lle. – Napoli juoksi tänään meitä nopeammin, joten meidän ei olisi pitänyt jättää heille niin paljon tilaa.

Allegrin joukkueen valinta epäilemättä pahensi myös näitä tunteita, kun Federico Chiesa toimi laitapuolustajana. Puolustuspeliin pyydetyn seuran voimakkaimman luovuuden lähteen ja hyökkäysvoiman näkeminen toimii täydellisenä mikrokosmosena nykyisestä lähestymistavasta, varsinkin kun tämä oli Italian tähden ensimmäinen aloitus yli vuoteen.

Paluu kokoonpanoon repeytyneen ACL:n jälkeen olisi tarpeeksi huono, mutta käyttäminen sellaisessa roolissa korkeaoktaanista vastustajaa vastaan ​​ei ollut järkevää, eikä ollut yllätys nähdä Chiesan kamppailua.

Tämä jätti muun puolustuksen paljaaksi, ja Napoli nautti huokoisen takalinjan repeämisestä läpi yön. Chiesan lisäksi on meneillään kysymys Manuel Locatellin – Juven parhaan keskikenttäpelaajan – kehotuksesta istua puolustuksen eteen ja sitten päätös pudottaa vaikuttava sato nuoria, jotka olivat pääosissa seuran viimeaikaisessa hyvien tulosten sarjassa.

Nicolò Fagioli, 21-vuotias keskikenttäpelaaja, oli aloittanut kaksi kolmesta edellisestä ottelusta ja tehnyt maalin Interin voitossa marraskuussa, mutta oli käyttämätön vaihtopelaaja Napolia vastaan ​​Weston McKennien ja Adrien Rabiotin hyväksi.

Sama koskee Fabio Mirettiä (19), joka oli aloittanut kaksi edellistä peliä ja voiton Interiä vastaan, mutta näki vain 18 minuuttia toimintaa Stadio Armando Maradonassa, kun taas Samuel Iling-Junior ja Matias Soule (molemmat 19) jäivät myös marginaaliin. .

Lehdistössä on ymmärrettävästi ollut kovaa kritiikkiä, alkaen Antonio Cassanon tylsä ​​analyysi Juven entisen hyökkääjän Christian Vierin paljon harkitumpi ja oivaltava näkemys.

"Juven pitäisi aloittaa pelityylinsä korjaamisesta", hän sanoi La Gazzetta dello Sport. "Haluaisin nähdä Bianconerien pelaavan jalkapalloa, mutta sen sijaan minulla on sellainen vaikutelma, että he eivät tiedä mitä tehdä tullessaan kentälle."

Tämä on täydellinen yhteenveto tällaisen kiusallisen tappion jälkeen. Juventuksen on korjattava pelityylinsä, koska näyttää siltä, ​​että he eivät tiedä mitä tekevät.