Yhdysvaltain miesten joukkue putosi MM-kisoista 3-1 tappiolla Alankomaille

Kärkilinja

USA:n miesten jalkapallomaajoukkue putosi MM-kisoista lauantaina jännittävän 3-1-tappion jälkeen Alankomaille, mikä katkaisi joukkueen toiveet edetä 16-välierän ohi – joukkueen jatkaessa vuosikymmeniä kestäneitä etsintöjä ensimmäiseen MM-kisaan. Cupin voitto.

Key Facts

Alankomaiden oikeanpuoleisen Denzel Dumfriesin maali 80. minuutilla sinetöi Alankomaiden joukkueen voiton – Yhdysvaltain joukkue ei ole edennyt puolivälieriin vuoden 2002 jälkeen.

Miesten joukkue, joka epäonnistui turnauksen viimeisessä erässä vuonna 2018, oli jäänyt suurimman osan ottelusta, vaikka sen hyökkäys onnistui pitämään pallon hallussaan, mikä esti Hollannin joukkuetta juoksemasta karkuun. ulos.

Turkin Antalyasporissa pelaava Haji Wright katkaisi Alankomaiden johdon puoliksi maalilla 76. minuutilla, vaikka Alankomaat vetäytyi nopeasti kolmannella maalilla neljä minuuttia myöhemmin.

Yhdysvallat oli edennyt 16-välierään voitettuaan Iranin 1-0 tiistaina, 0-0 tasapelin Englannin kanssa ja 1-1 Walesin kanssa.

Tangentti

USA:n tähtihyökkääjä Christian Pulisic, joka loukkaantui Yhdysvaltain miesten joukkueen 1-0-voitossa Irania vastaan ​​aiemmin tällä viikolla, palasi joukkueeseen lauantaina oltuaan sairaalassa lisäarviointia varten. Pulisic oli julkaistu sairaalasta saatuaan vatsavamman, kun hän törmäsi Iranin maalivahtiin voittomaalin aikana, jota julistettiin yhdeksi Yhdysvaltain miesten jalkapallohistorian suurimmista maaleista. Alankomaiden joukkue oli sillä välin kamppaillut puhkeaminen flunssa ennen otteluaan Yhdysvaltain hollantilaisen managerin Louis van Gaalin kanssa, sanoi useilla joukkueen 26 pelaajasta oireita, vaikka hän ei täsmentänyt kuinka monella oli oireita.

Big Number

$ 440 euroa. Näin paljon FIFA, MM-kisojen hallintoelin, jakaa turnauksen 32 joukkueelle, mukaan lukien 9 miljoonaa dollaria 16 joukkueelle, jotka eivät edenneet lohkovaiheista, ja 13 miljoonaa dollaria joukkueille, jotka pääsevät 16-välieriin. , 30 miljoonaa dollaria toiselle sijalle ja 42 miljoonaa dollaria voittajalle. Jokainen Yhdysvaltain miesten joukkueen 23 jäsenestä saa 10,000 90 dollarin stipendin jokaisesta neljästä Qatarissa pelatusta ottelusta, ja 46 % FIFA-bonuksesta jaetaan miesten ja naisten maajoukkueiden XNUMX jäsenen kesken. työehtosopimus.

Yllättävä tosiasia

Isäntämaa Qatar-keskellä väitetyistä ihmisoikeusloukkauksista ja maan LGBTQ- ja naisten oikeuksien rajoituksista käydyn kiistan aikana - oli ensimmäinen maa, joka eliminoitiin, mikä teki MM-kisojen historiasta.

Mitä katsella

Hollanti kohtaa Argentiina–Australia-ottelun voittajan lauantaina klo 2. Tämä kahdeksasottelu on määrä pelata perjantaina 9. joulukuuta.

Kirjallisuutta

Tässä on kuinka paljon yhdysvaltalaiset jalkapalloilijat tienaavat MM-kisoista sen mukaan, kuinka pitkälle he pääsevät (Forbes)

Yhdysvaltain MM-sankari Christian Pulisic vietiin sairaalaan loukkaantumisen vuoksi – mutta lupaa pelata lauantaina (Forbes)

Ensimmäinen naispuolinen erotuomarijoukkue suunniteltu MM-kisoihin – tässä ovat muut Qatarissa tehdyt ennätykset (Forbes)

Qatar tekee MM-kisojen historiaa, kun se putoaa – räjähtävät voittotoiveet kiistana (Forbes)