Parhaat amerikkalaiset Jessica Pegula, Coco Gauff ja Madison Keys valmiina syviin juoksuihin Australian Openissa

Amerikkalainen nainen on päässyt Australian avointen finaaliin kolmena viimeisenä vuotena.

Sofia kenin voitti tittelin vuonna 2020 ja Jennifer Brady ja Danielle Collins sijoittui finaaliin vuonna 2021 ja '22.

Vuoden 2023 turnauksen on määrä alkaa maanantaina, joten maailman ykkönen Jessica Pegula, 3, numero 28 Coco Gauff, 7, ja nro 18 Madison Keys, 10, näyttävät olevan valmiita tekemään syvät juoksut Under Under. Collins, toinen iso hitti, on sijalla 27.

Puolustava mestari Ash Barty järkytti tennismaailmaa jäämällä eläkkeelle maaliskuussa, eli vuonna 2023 tulee uusi mestari.

"Mielestäni amerikkalaiset naiset ovat pelanneet todella hyvin viime aikoina, pääasiassa Jessica Pegula", ESPN:n analyytikko Mary Joe Fernandez sanoi keskiviikkona puhelinkonferenssissa toimittajien kanssa.

"Olen todella vaikuttunut hänen paranemisestaan ​​ja päättäväisyydestään", Fernandez lisäsi. "Hän on ehdottomasti yksi, jota kannattaa varoa Australian Openissa."

Pegula, joka johti USA:n joukkuetta, joka voitti sekajoukkueiden United Cupin Sydneyssä viime viikolla, kohtaa ensimmäisessä kierroksella romanialaisen Jaqueline Cristianin.

Thän Buffalo Billsin omistajien Terry ja Kim Pegulan tytär, Pegula saavutti kolmen suuren turnauksen puolivälieriin vuonna 2022 – Australian avoimet, Ranskan avoimet ja US Open – häviten joka kerta mahdolliselle mestarille. Hän voittaa WTA 500 United Cupin Australiassa, jossa hän voitti semifinaalissa maailman ykkössijan Iga Świątekin 1-6, 2-6.

"Luulen, että kentän nopeus, jolla hän pelasi Iga Świątekiä, oli suuri tekijä", ESPN:n Patrick McEnroe sanoi puhelussa. "Luulen, että Australian avoimet ovat melko nopeat, mutta se ei yleensä ole niin nopea, joten minulle se on tavallaan X-tekijä hänelle, koska luulen, että jos kenttä on hieman hitaampi, se tekee siitä hieman vaikeampaa. hänen pelata sellaista läpitunkevaa peliä, jota hän osaa pelata niin hyvin."

Viime viikolla Aucklandissa turnauksen voittanut Gauff kohtaa tiukan ensimmäisen kierroksen kokeen Katerina Siniakovaa vastaan, joka voitti hänet Billie Jean King Cupin finaalissa marraskuussa. Hän ei ole koskaan ohittanut neljättä kierrosta Melbournessa.

"Hän on vielä vasta teini-ikäinen ja hän parantaa ja työskentelee pelinsä parissa", Fernandez sanoi Gauffista. "Luulen, että on ajan kysymys, milloin hän murtautuu pääaineenaan. Hän on ollut jo Ranskan avointen finaalissa, joten se on hyvä.

McEnroe lisäsi: "Luulen, että Cocon tänä vuonna kyse on hänen aikataulunsa parempaan hallinnasta ja suurimmista turnauksista, koska ei ole epäilystäkään siitä, että hän koputtaa ovelle."

Keys, joka hävisi Bartylle semifinaalissa viime vuonna, kohtaa ensimmäisellä kierroksella venäläisen Anna Blinkovan, kun taas Collins kohtaa venäläisen Anna Kalinskajan. Toinen amerikkalainen, maailmanlistalla 29. sijalla oleva Amanda Anisimova kohtaa ensimmäisellä kierroksella ukrainalaisen Marta Kostyukin.

"Olin todella iloinen nähdessäni, kuinka hyvin Madison Keys pelasi United Cupissa", Fernandez sanoi. – Hän voitti viisi ottelua, ja hänellä on aina hyvät muistot Australiasta, ja näyttää aina pelaavan siellä hyvin. Hän on siis potentiaalinen.

”Sitten katsotaan Danielle Collinsia, viime vuoden finalistia. Hän menestyy tällä viikolla lämmittelyturnauksessa. Jos hän on kuuma, varo; yksi pelin parhaista takakäsistä. Hän voi varmasti tehdä jotain vahinkoa siellä."

Mahdolliset naisten puolivälierät ovat: Swiatek vs. Gauff viime vuoden Ranskan avointen finaalin uusintaottelussa, jonka Swiatek voitti, ja Pegula vs. nro 6 Maria Sakkari sarjan yläosassa; ja Jabeur vs. nro 5 Aryna Sabalenka ja nro 4 Caroline Garcia vs. nro 8 Daria Kasatkina alapuoliskolla.

Toinen suuri ensimmäisen kierroksen ottelu on kaksinkertainen Australian avointen mestari Victoria Azarenka Keniniä vastaan, joka voitti mestaruuden Melbourne Parkissa vuonna 2020.

"Sekä [amerikkalaisilla] miehillä että naisilla on ollut todella jännittävää seurata heidän kehittyvän, pääsevän 10 parhaan joukkoon ja nyt todella tuntuu, että he todella menevät näihin Grand Slam -turnauksiin laukauksella", Fernandez sanoi.

(AP: n raportointi)