Saudi-Arabia aiheutti seismisen MM-sokin Argentiinalle

Saudi-Arabian Saleh Al-Shehri juhlii joukkuetoveriensa kanssa tehtyään maalin 1-1 FIFA World Cup Qatar 2022 -lohkon C-ottelussa Argentiinan ja Saudi-Arabian välillä Lusail Stadiumilla 22. marraskuuta 2022 Lusail Cityssä, Qatarissa. .

James Williamson – Ama | Getty Images Sport | Getty Images

Saudi-Arabia aiheutti yhden MM-kisojen historian suurimmista häiriöistä, kun Salem Al-Dawsarin upea yksinponnistelu varmisti 2-1-voiton Argentiinasta C-ryhmässä Lusail Iconic -stadionilla.

Aika pysähtyi, kun Al-Dawsari nappasi pallon taivaalta ja käänsi kahden Argentiinan puolustajan sisään ennen kuin kiertyi maaliin Aston Villan puolustajan Emiliano Martinezin ulottumattomiin, mikä tuotti yhden MM-finaalin suurimmista hetkistä.

Lionel Messi oli antanut yhden turnausta edeltävistä suosikeista johtoon rangaistuspotkusta kiistanalaisen VAR-päätöksen (10) jälkeen, mutta Saleh Al-Shehri tasoitti vain kolme minuuttia toisessa erässä luodakseen kaikkivaltiaan järkytyksen.

Tuloksena päättyi Argentiinan 36 ottelun tappiollinen sarja, joka ulottui tappioon Brasiliaa vastaan ​​kolme vuotta sitten, mutta tämä oli Saudi-Arabian jalkapallohistorian mahtavin päivä.

"Tämä sattuu paljon. Unelmoimme MM-kisojen aloittamisesta voitolla, Messin iskukumppani Lautaro Martinez sanoi. "Mutta se on tapahtunut, ja nyt meidän täytyy harjoitella ja ajatella eteenpäin.

– Hävisimme tämän pelin omien virheidemme takia, ennen kaikkea toisella puoliajalla. On yksityiskohtia, jotka vaikuttavat, ja meidän on korjattava virheemme."

Kun Argentiina hävisi viimeksi avausottelunsa MM-lohkoottelussa vuonna 1990 – Kamerunille – se eteni finaaliin, jossa he hävisivät Saksalle, mutta se ei juuri lohduta eteläamerikkalaisia ​​juuri nyt sen jälkeen, kun tappio 51. sijalle. maailman jalkapallo.