Rafael Nadal voitti Novak Djokovicin puolivälierissä, kun hän katselee 14. Ranskan avoimet, 22. Grand Slam -titteli

Vain aika näyttää kahden miesten tenniksen kaikkien aikojen huipulle viimeisimmän ottelun lopullisen merkityksen.

Jos Rafael Nadal voittaa uskomattoman 14. Ranskan avointen mestaruuden ja 22. Grand Slam -kruunun – nostaen hänet kahdella Novak Djokovicin edelle kaikkien aikojen Slam-sarjassa – heidän viimeisin kohtaamisensa voi osoittautua vedenjakajaksi.

Toistaiseksi viidenneksi sijalla oleva Nadal on edennyt Roland Garrosin semifinaaleihin voittamalla maailman ykkösen 5-6, 2-4, 6-6, 2-7(6) ottelussa, joka kesti 4. tuntia, 1 minuuttia ja päättyi klo 4 Pariisin aikaa keskiviikkona. Se kesti yhden minuutin pidempään kuin heidän 12 tuntia 1 minuuttia semifinaalin voitti Djokovic neljässä erässä vuosi sitten.

”Se on ollut minulle erittäin tunteellinen ilta. Pelaan edelleen tämän kaltaisia ​​iltoja, tammikuussa Australian avoimissa 21. major-mestaruutensa voittanut Nadal. sanoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessaan. "Mutta se on vain puolivälieräottelu, eikö? En siis voittanut mitään. Joten minun [täytyy] antaa itselleni mahdollisuus palata kentälle kahden päivän kuluttua ja pelata toinen semifinaali täällä Roland Garrosissa. [Se merkitsee minulle paljon."

Nadal-Djokovic näyttää sopivan paremmin finaaliin tai ehkä semifinaaliin kuin neljänneksiin, mutta Roland Garrosin toimihenkilöt sijoittivat Nadalin, 13-kertaisen mestarin, nro 5 sijoituksensa mukaisesti.

Riippumatta tasapelistään, kroonisesta vasemman jalkavammansa tai äskettäisistä puheistaan ​​mahdollisesta eläkkeelle jäämisestä, Nadal jatkaa matkaansa Pariisissa. "King of Clay" parani Roland Garrosissa lukemiin 110-3 ja kohtaa 3. Alexander Zverev 36-vuotissyntymäpäiväänsä perjantain välierissä – ei 19-vuotias sensaatio Carlos Alcaraz. Nadal on 6-3 Zverevia vastaan, 4-1 ulkosavikentillä.

Pariisin mestaruutta puolustava Djokovic ei ollut hävinnyt erääkään päästäkseen puolivälieriin. Mutta nyt hän on pelannut kolme Slamia voiton jälkeen hänen 20. pääsarjansa viime kesän Wimbledonissa. Hän hävisi US Openin finaalissa Daniil Medvedeville etsiessään kalenterin Grand Slam -turnausta ja oli silloin karkotettiin Australiasta ennen Australian Openia koska ei ole rokotettu Covid-19:tä vastaan.

"Se saattaa olla käännekohta-ottelu, joka määrittää, ketä pidetään kaikkien aikojen parhaaksi pelaajaksi", entinen maailman ykkönen Jim Courier sanoi Tennis Channel -kanavalla ennen ottelua. – Jos Nadal jollakin tavalla voittaa ja jatkaa 1 voittoa, mutta Djokovic ei koskaan pääse perille, se voi olla ratkaiseva tekijä.

"Et vain tiedä."

Kahden legendan 59. kohtaaminen oli täynnä historiaa. Se oli ensimmäinen Open Era -ottelu, jossa kaksi miestä yli 20 majorissa, 1,000 300 otteluvoittoa ja XNUMX voittoa majorissa.

Djokovic johtaa edelleen kaikkien aikojen vastakkain 30-29, mutta Nadal johtaa 11-7 majorissa ja 8-2 Roland Garrosissa.

Ratkaisevassa neljännen erän tiebreakissa Nadal juoksi 3-0-johtoon, sai varhaisen minitauon ja löi sitten kämmenlyöntivoittajan 3-0.

Kun Djokovic yritti pudotuslaukauksen, joka osui verkkoon, Nadal nappasi hallitsevan 6-1-johdon katkaisijassa.

Djokovic pelasti kolme ottelupistettä, mutta Nadalin toimiessa tilanteessa 6-4 espanjalainen päätti rallin takakäden voittajalla linjassa. Hän tapasi Djokovicin verkon ääressä ja nosti sitten kätensä kunniaksi mölyävälle yleisölle.

"Hän osoitti, miksi hän on loistava mestari", Djokovic sanoi. – Pysyminen siellä henkisesti kovana ja lopettaa ottelun niin kuin hän teki. Onnittelut hänelle ja hänen joukkueelleen. Epäilemättä hän ansaitsi sen."

Djokovic on yleensä se, joka hallitsee ottelun tempoa, mutta hän oli puolustuksessa alusta alkaen ja jäi perässä kummassakin kahdessa ensimmäisessä erässä, kun Nadal tuli kuin hyökyaalto ja katsoi maaliin ajoissa repimällä kämmenensä ylös. linja. Espanjalainen hyödynsi lukuisia taitepisteitä (7-17).

Djokovic osoitti ottelun aikana turhautumisen merkkejä. Yhdessä vaiheessa hän huusi fanille "Turpa vitun kiinni", kun fani ilmeisesti puhui pisteen aikana.

Myöhemmin hän löi mailaansa verkkoon, kun piste ei mennyt hänen tielleen.

Nadal astui sisään vietettyään kaksi ja puoli tuntia enemmän kentällä ja totesi rutiininomaisesti, että krooninen vasemman jalkavammansa saa hänet kävelemään ontuen "monina päivinä elämässäni". Hän jopa sanoi tällä viikolla, että "Jokainen otteluni voi olla viimeinen Roland Garrosilla."

Silti, voitettuaan ensimmäisen erän 6-2, Nadal zoomasi eteenpäin 3-0 toisessa jahtasi pudotuslaukauksen ja löi rauhallisesti takakäden voittajan avoimeen kentälle.

Mutta Djokovic voitti kaksinkertaisen tauon toisessa erässä ja ryntäsi voittamaan sen, kun Nadal löi pitkää kämmenlyöntiä palvellessaan tilanteessa 4-5.

Nadal johti 4-1-tuplataukojohtoa kolmannessa erässä, kun Djokovic purjehti käden leveäksi rallin aikana.

Tilanteessa 5-2 Nadal otti erän, kun Djokovic löi poikkikentän kämmenkulman leveäksi.

Neljännessä erässä Djokovic teki varhaisen tauon, kun Nadal yritti pudotuslaukauksen, jonka hän luuli olevan sisällä, mutta tuomari kutsui hänet ulos.

Serbi tarjosi neljännen erän tilanteessa 5-3, mutta Nadal sinnitteli tiukasti ja ansaitsi tauon valtavalla kämmenlyönnillä, kun yleisö myrskysi hyväksynnästä.

"Tietenkin meillä on paljon yhteistä historiaa", Nadal sanoi. – Paljon tärkeitä hetkiä toisiaan vastaan ​​pelattaessa. Se on totuus. Siinä tapauksessa [se] on aina erityinen ottelu, jossa pelataan Novakia vastaan.

"Tänä iltana [oli] vain puolivälieräottelu, ei finaali... Mutta silti superklassikko ottelu ja suuressa skenaariossa. Novakin, Rogerin [Federerin] ja minun välillämme – meillä on hämmästyttävä yhteinen tarina, joka kohtaa toisiamme tärkeimmissä otteluissa niin pitkän ajan. Joten se tekee asioista erityisempiä ja tunteellisempia."