Soihdun ohittaminen? Carlos Alcaraz, 19, katkaisi Rafael Nadalin 25 ottelun voittoputken espanjalaisia ​​vastustajia vastaan

Jotkut ottelut ovat käännekohtia tenniksen historiassa.

Kun Roger Federer voitti Pete Samprasin viidessä erässä Wimbledonin neljännellä kierroksella vuonna 2001, se nähtiin lopulta soihdun siirtymisenä legendalta toiselle.

Nähtäväksi jää, tuleeko perjantain ottelu Madridissa muiden espanjalaisten Rafael Nadalin ja Carlos Alcarazin välillä myös soihtu hetken ohi, mutta toistaiseksi se on historiallinen voitto 19-vuotiaalle, sillä hänestä tuli ensimmäinen teini, joka on koskaan voittanut. Nadal savella.

Espanjan kuninkaan istuessa kentällä Alcaraz selvisi nilkkavamman toisessa erässä ja päätti Nadalin 25 ottelun ja kuuden vuoden voittoputken muita espanjalaisia ​​vastaan ​​6-2, 1-6, 6-3 ja eteni välieriin. välienselvittely maailman ykkössijan Novak Djokovicin kanssa lauantaina. Alcaraz pidensi voittoputkiaan Top 1 -vastustajia vastaan ​​viiteen.

"En tiedä mitä sanoa, on uskomatonta pelata tällä stadionilla Espanjan historian parasta urheilijaa vastaan, historian paras pelaaja savella", Alcaraz kertoi Prakash Amritrajille Tennis Channel -kanavalla. "Se on ollut uskomaton ottelu. Espanjan kuninkaan katsominen oli minulle uskomatonta, en koskaan pelannut näin hienon henkilön edessä. Minulle se on unelmien täyttymys."

Alcaraz osallistui otteluun 0-2-ennätyksellä Nadalia vastaan, sillä se oli voittanut vain kolme peliä Madridissa vuosi sitten. Mutta hän tiesi, että hänellä oli kultainen tilaisuus, koska Nadal ei pelannut ottelua. Espanjalainen legenda oli poissa toiminnasta kuusi viikkoa sairastuessaan kylkiluuvammaan, ja saapui Madridiin ilman, että valmistauduttiin savella.

Maailman sijalla 9 oleva Alcaraz parani 26-3:een vuonna 2022. Hän on voittanut kolme mestaruutta, mukaan lukien Miami Open, hänen uransa ensimmäinen Masters 1000 -titteli.

Nadal, 21-kertainen Grand Slam -mestari, joka pelasi 3 tunnin ja 9 minuutin ottelun David Goffinia vastaan torstaina on nyt 22-2 vuonna 2022 kolmella mestaruudella, mukaan lukien Australian Open.

Tuon ottelun jälkeen Nadal oli sanonut kärsivänsä "kroonisesta jalkavammasta", joka saa hänet ontumaan "monia päiviä elämässäni".

Toisen erän kolmannen pelin viimeisessä pisteessä Alcaraz kaatui juosten oikealle ja päätyi kääntämään oikean nilkkansa ja laskeutumaan kiusallisesti oikealle kätelleen. Hän otti lääketieteellisen aikalisän ja teippasi nilkan.

Nadal törmäsi vastustajansa heikkouksiin ja hallitsi toista erää.

"Se vaikutti minuun paljon", Alcaraz sanoi – Kun hävisin toisen erän, ajattelin [vain], että pystyin palaamaan, tekemään parhaani, kokeilemaan kaikkea kentällä, taistelemaan viimeiseen palloon asti. Se oli avain.”

Alcaraz ei selvinnyt kolmannessa erässä loukkaantumisesta huolimatta. Hän erosi rakkaudesta 3-1-johtoon ja piti sitten syöttöä lopettaakseen ottelun. Hän voitti sen tehtyään valtavan puolustava torjunnan takakädellä ja sitten lyötyään käden syöttölaukauksen Nadalin ohi verkkoon.

"Luulen, että minun on ryhdyttävä siihen", hän sanoi ajatusprosessistaan ​​loukkaantumisen jälkeen Tennis Channel -kanavalla. ”Jos kaipaan, jos häviän, niin tunnen tekeväni oikeita asioita. Olen iloinen siitä, jos kaipaan sitä, mutta tänään tein sen ja se oli uskomatonta.

Alcaraz kohtaa nyt Djokovicin ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun maailman ykkönen voitti 1. Hubert Hurkaczin 14-6, 3-6 päästäkseen seitsemänteen Madridin välieriin. Jos Nadal olisi voittanut, se olisi merkinnyt hänen ja Djokovicin välistä 4. kohtaamista.

Maailman 5. Stefanos Tsitsipas kohtaa nro 3 Alexander Zverevin toisessa semifinaalissa klo 3 ET.

Serbi löi palloa säälimättömällä syvyydellä, tarkkuudella ja voimalla, kun hän hallitsi pisteitä maalyönnillä ja eteni 78 minuutin jälkeen ja paransi täydellistä ennätystään Hurkaczia vastaan ​​4-0.

"Palvelin todella hyvin toisessa erässä, mielestäni se piti minut hengissä", Djokovic sanoi hänen hovihaastattelussaan. ”Olin tyytyväinen tapaan, jolla rakensin pisteitä. Yritin saada hänet juoksemaan ja jättämään väliin, ja kaiken kaikkiaan se oli vankka suoritus.

Alcaraz saattaa olla seuraava iso asia miesten tenniksessä, ja hänellä on nyt kultainen mahdollisuus Djokovicia vastaan, jos hänen nilkkansa on tarpeeksi terve pelatakseen huipputasollaan.

Djokovicista tuli ammattilainen vuonna 2003, kun taas Alcaraz syntyi vuonna 2003. Djokovicilla on 84 uraa ja Alcarazilla neljä.

"Joo, olen innoissani voidessani pelata maailman parasta pelaajaa vastaan, hän on tällä hetkellä ykkönen", Alcaraz sanoi Tennis Channel -kanavalla. "Haluan tehdä saman, mitä Nalbandian teki muutama vuosi sitten."

Argentiinalainen on ainoa pelaaja, joka on voittanut Roger Federerin, Nadalin ja Djokovicin ison kolmion samassa turnauksessa. Hän saavutti saavutuksen Madridissa vuonna 3, kun tapahtuma pelattiin kovalla kentällä.

"Lähetän Nalbandianille tekstiviestin, kuinka hän teki sen", hän sanoi tuomioistuimen haastattelussa.

Mitä tulee Djokovicin kohtaamiseen, hän sanoi Tennis Channelille: "Voin vain sanoa, että taistelen viimeiseen palloon asti, teen pelini. Nautin ottelusta ja katsotaan mitä tapahtuu.'