Novak Djokovic voitti ennätyksellisen 22. Grand Slam -tittelin. Kuinka monella hän lopettaa?

Vuoden kuluttua siitä, kun Novak Djokovic joutui jättämään Australian Openin väliin rokotusasemansa vuoksi, hän sai takaisin tittelin, jonka hän kokee oikeutetusti kuuluvansa.

Melkein kenenkään yllätykseksi 35-vuotias serbi ja 4. sija voitti 10. Australian Open - ja ennätyksellisen 22. Grand Slam -kruununsa kliinisillä 6-3, 7-6(4), 7- 6(5) voitto nro 3 Stefanos Tsitsipasta Rod Laver Arenan finaalissa. Djokovic palasi voitolla myös maailman ykköseksi.

Djokovic päätti kärkivoitolla, jonka Tsitsipas purjehti pitkään, ja serbi osoitti päätään ja kohotti kätensä päänsä yläpuolelle samalla, kun he vilkuttivat yleisölle.

Djokovic voitti 28. peräkkäisen ottelunsa Melbournessa ja nosti pitkäaikaisen kilpailijansa Rafael Nadalin miesten kaikkien aikojen tulostaulukon kärkeen. Molemmilla miehillä on nyt kaksi eroa eläkkeellä olevista Roger Federer's 20 Slams, ja molemmat ovat kahdeksan edellä suuren Pete Samprasin 14. Hän lisäsi myös noin 2 miljoonaa dollaria palkintorahoja uransa lähes 165 miljoonan dollarin tuloihin.

Djokovic ja Nadal osallistuvat vuoden seuraavaan pääturnaukseen Roland Garrosilla tänä keväänä, ja heillä on mahdollisuus rikkoa tasapeli ja voittaa nro 23.

Djokovic ansaitsi tittelin takaisin vasen reisilihasongelmasta huolimatta kiista hänen isänsä ympärillä, Srdjan, joka ei ollut paikalla semifinaalissa tai finaalissa poseerattuaan aiemmin tällä viikolla Putin-mielisten mielenosoittajien kanssa.

Nadal on tietysti voittanut 14 22 major-turnauksestaan ​​Pariisissa, mutta on reilua ihmetellä, kuinka kauan hänen ruumiinsa kestää. Hän oli järkyttynyt toisella kierroksella Melbournessa amerikkalainen Mackie McDonald ja on sivussa 6-8 viikkoa 2. asteen vamma vasemman jalkansa suoliluun. Hänen odotetaan palaavan Ranskan avoimiin, jotka alkavat 28. toukokuuta.

Sillä välin Djokovic taisteli vasemman reisilihassairauden kanssa, jonka hän kärsi Adelaidessa ennen Australian Openia, mutta voitti silti seitsemän ottelua peräkkäin voittaakseen mestaruuden.

"Hän on selvästi maailman paras pelaaja", Patrick McEnroe sanoi ESPN:llä.

John McEnroe, joka voitti urallaan seitsemän Grand Slam -tapahtumaa, vitsaili lähetyksessä, että Djokovic voisi täyttää huoneen "pelkästään suurten turnausten" pokaalilla.

Patrick McEnroe oli kutsunut Djokovicia "selkeäksi suosikiksi".” osallistuu turnaukseen ja uskoo jatkavansa lisäävänsä kokonaissummaansa tulevina kuukausina ja vuosina.

"Luulen, että 24, 25 on mahdollista", McEnroe sanoi ennen kahta viikkoa. ”Mutta luulen myös, että ihmiset aliarvioivat, koska nämä kaverit ovat mahtavia – se ei ole helppoa. Se ei ole niin helppoa kuin he ovat saaneet sen näyttämään."

Se riippuu myös Djokovicin saatavuudesta jatkossa rokotustilanteen vuoksi. Hänet karkotettiin Melbournessa turnauksen aattona vuonna 2022, koska häntä ei rokotettu Covid-19-tautia vastaan, ja Nadal voitti mestaruuden tulee kahdesta erästä Daniil Medvedeviä vastaan hänen 21. tittelinsä.

Nadal oli silloin ensimmäinen 22:een, kun hän voitti 14. Roland Garrosin mestaruutensa ja voitti Djokovicin neljän erän puolivälierissä ennen. Casper Ruudin karsiminen mestaruusottelussa.

Djokovic ei päässyt Yhdysvaltoihin viime vuoden US Openiin, ja ei päästetä maahan tänä keväänä "Sunshine Swing" -tapahtumaan Indian Wellsissä ja Miamissa.

"Toinen X-tekijä on, sallitaanko Novak Yhdysvaltoihin?" McEnroe kysyi. "Tällä hetkellä hän ei ole. Se on maksanut hänelle pari tilaisuutta jo [suurilla kursseilla], ja se voi maksaa hänelle vielä parin."

Mutta jatkossa Djokovic on ainakin toinen suosikki Pariisissa, jossa hän on voittanut kahdesti, ja suosikki Wimbledonissa, jossa hän on puolustava mestari. Hän pysyy Australian avointen suosikkina lähitulevaisuudessa.

Nadalista tuli äskettäin ensimmäistä kertaa isä, ja hän on kamppaillut fyysisten ongelmien kanssa voitettuaan Slam-kalenterin kaksi ensimmäistä osaa vuonna 2022.

Vaikka spekuloidaan, että tämä voisi olla Nadalin viimeinen kausi, McEnroe sanoo, että hänen halunsa sijoittua Djokovicin edelle kaikkien aikojen pääkisoissa pitää hänet liikkeellä.

"Tiedän, että Rafa haluaa sanoa, ettei hän välitä Novakin tai Rogerin numeroista, mutta en ole varma, niin paljon kuin rakastan Rafael Nadalia, uskonko häneen täysin, koska kyllä, hän on aina hämmästynyt. minulle hänen kykynsä pelata pelin rakkaudesta", hän sanoi. ”Ei siitä ole epäilystäkään eikä kilpailusta.

"Mutta ollaan rehellisiä, kaveri rakastaa voittaa. Hän ei aio mennä Ranskan avoimiin tai minnekään, jos hän luulee, ettei voi voittaa ja hän tietää… että hyvin harvat kaverit voivat voittaa Novak Djokovicin, jos Novak Djokovic on parhaimmillaan, mutta hän on yksi niistä, jotka voivat voittaa. varmasti savella ja jopa keskivauhtiisella kovalla kentällä, hän pystyy.

"Uskon, että sen täytyy olla osa hänen päätöstään ja myös osa kaikkien näiden kaverien motivaatiota jatkaa. He kaikki ovat työntäneet toisiaan. Näemme, mitä Roger edes pystyi tekemään, kun hän palasi ja voitti australialaisen polviongelman jälkeen, mikä hän oli, 37, ja pelaa loistavalla tasolla 38-39-vuotiaaksi asti. Joten he ovat kuin, jos Roger pystyy tee se, miksi emme voisi tehdä sitä?"