Novak Djokovic voitti uran 90. tittelin Tsitsipaksen yli, näyttää siltä, ​​että pelaaja voittaa World Tourin finaalissa

Novak Djokovic on saattanut jättää väliin US Open, mutta hän ottaa kaiken irti vuoden viimeisestä neljänneksestä.

35-vuotias serbi voitti toisen peräkkäisen mestaruutensa tänä syksynä – ja urallaan 90. – voittaen Stefanos Tsitsipasin 6-3, 6-4 Astana Openin finaalissa Kazakstanissa.

Mukana peräkkäisiä nimikkeitä Tel Aviv ja Kazakstanissa, Djokovic on nyt päässyt ATP World Tour -finaaleihin liittymällä maailman ykköseksi Carlos Alcarazin, Rafael Nadaliin, Casper Ruudiin ja Tsitsipasiin, jotka putosivat 1-0 ATP 9 -finaalissa.

"Uskalsin itse asiassa unelmoida", Djokovic sanoi. – Toivoin aina, että minulla olisi hyvä ura. Ilmeisesti en tiennyt, kuinka monta finaalia aioin pelata, kuinka monta turnausta aion voittaa, mutta tarkoitukseni oli aina saavuttaa urheilumme korkeimmat.

Hän lisäsi: ”Olen vain hyvin kiitollinen ja siunattu, että saan pelata näin hyvin tässä elämänvaiheessa. Tiedätkö, 35 ei ole 25. Mutta uskon, että kokemus tällaisissa otteluissa ja suurissa tilaisuuksissa auttaa todennäköisesti myös lähestymään henkisesti oikealla tavalla.

21-kertainen Grand Slam -mestari voitti neljännen mestaruutensa tällä kaudella, mukaan lukien Italian avoimet ja Wimbledon. Hän ei saanut pelata Australian avoimissa ja US Openissa, koska hän oli rokottamaton Covid-19:ää vastaan, ja hän hävisi Nadalille Roland Garrosin puolivälierissä.

Djokovic voitti uransa 90. tittelin, jäljessä vain Jimmy Connorsia (109). Roger Federer (103), Ivan Lendl (94) ja Nadal (92).

Djokovic sanoi, että hän oli poissa kiertueelta lähes kolme kuukautta, mikä teki hänestä nälkäisemmän voittaakseen mestaruuksia.

"No, niin kävi", Djokovic sanoi. – En voisi toivoa parempaa kauden aloitusta. Olen erittäin innostunut ja motivoitunut lopettamaan kauden yhtä hyvin kuin olen tehnyt parin viime viikon aikana.

Djokovicin reitti mestaruuteen sisälsi oudon välierävoiton entisestä maailman ykkösestä Daniil Medvedevistä lauantaina, jossa venäläinen vetäytyi ottelusta voitettuaan ensimmäisen erän 1-6 ja hävittyään toisen välierässä 4-7(6). .

"Tämä on toinen kerta elämässäni, kun jään eläkkeelle tällä tavalla vedetyllä lihaksella", Medvedev selitti myöhemmin. "Joten tässä, tie-breakin toisessa pisteessä, tunsin hieman [] outoa pomppia adductorissani. Ajattelin ensin, että ehkä se on kramppi, ja pisteen jälkeen sanoin: "Ei, luultavasti ei kramppi."

”Ja väliajan aikana tunsin pystyväni pelaamaan viisi, 10 pistettä enemmän, mutta siinä se. Jos pelaan yhden setin lisää, voit tehdä sen, mutta voit luultavasti jättää väliin puoli vuotta yhden kuukauden sijasta.

26-vuotias pelaaja ei ollut pudonnut erääkään matkalla välieräotteluun Djokovicia vastaan ​​ja näytti vahvalta serbiaa vastaan ​​heidän 11. ottelussaan ennen kuin hänen oli pakko lopettaa.

"Minulla ei itse asiassa ole aavistustakaan, mikä on reilua", Medvedev sanoi keskustellessaan päätöksestään jäädä eläkkeelle. – Jos voittaisin, en pelaisi finaalia. Olin kuin "OK, yritän vain lyödä joitain laukauksia". Jos onnistun voittamaan, en voi tehdä mitään, jään eläkkeelle. Jos häviän, onnittelut Novakille, hän on edelleen loistavassa kunnossa. Onnea hänelle finaalissa."

Djokovic näyttää nyt voitettavalta pelaajalta, kun hän aikoo pelata Paris Indoorsissa kuun lopussa ja sitten ATP World Tour Finalsissa Torinossa 13.-20. marraskuuta. Hänen on määrä pelata myös uudessa Maailman tennisliiga Dubaissa joulukuussa.