Huomautuksia Cleveland Cavaliersin kahden pelin sarjasta Miamissa

Clevelandin kahden pelin ottelu Miami Heatia vastaan ​​tuntui pudotuspelien lämmittelyltä. v Tässä on mitä erottui Cavsin 1-1-jaosta.

Molemmat pelit olivat pudotuspelioppitunteja – mutta eri tavoin

Pelissä 1, jossa Garland oli terve, Cavs voitti 104-100. Kumpikaan joukkue ei ollut täsmälleen tehokas hyökkäyksessä, sillä Cavsin hyökkäysluokitus oli 113 ja Heatin hyökkäysluokitus 107.5. (Molemmat, kohti Cleaning The Glassia, olivat alle liigan keskiarvon vs. kauden kokonaismäärät.)

Cavs löysi tavan voittaa kahdella tavalla. Ensinnäkin he puolustavat korkealla tasolla rajoittaen Miamin 88.8:aan hyökkäyksen puolivälissä. He tekivät myös 29 pistettä 22:sta siirrosta. Ohuiden marginaalien pelissä ero oli liikevaihdon pakottaminen ja hyödyntäminen. Tämä oli joukkuetta vastaan, jonka vaihtuvuus oli liigan ylimmässä puoliskossa, Lasin puhdistusta kohti. Se on vaikuttavaa.

Toiseksi Darius Garland oli erinomainen ja todennäköisesti Cavsin paras pelaaja. Donovan Mitchellillä oli vapaa-ilta - 18 pistettä, 7-18 kentältä, 1-7 kolmesta. Hän teki vain kaksi pistettä neljännellä neljänneksellä. Garland enemmän kuin astui esiin, lisäsi aggressiivisuuttaan ja etsi omaa laukausta tavalla, jota hän toisinaan epäröi. Hän sijoittui joukkueen ennätyskorkeudella 25 pisteellä 8-16 ammuskelussa, johon sisältyi 3-6 merkki kolmesta. Hän teki myös 7 syöttöä vs. vain 3 syöttöä ja oli 6-6 riviltä.

Cleveland on 12-7 kaudella, jolloin Garland heittää kuusi tai enemmän vapaaheittoa. Kauden aikana hän heittää keskimäärin uransa parhaan 4.8 vapaaheiton ottelua kohden. Kun hän lisää aggressiivisuuttaan ja yrittää päästä linjaan enemmän, Garland on tehokkaimmillaan. Tämä antaa Cavsille toisen tavan tehdä maalin, kun pisteitä on vaikeampi saada. Se tulee useammin kuin ei, kun pudotuspelit alkavat ensi kuussa.

Toisessa pelissä Cavs jätti Garlandin väliin. Mitchellillä oli 2 pistettä ja näytti siltä, ​​että hän saattaisi vaatia 42. Mutta häneltä loppui energia, kun peli jatkui niin paljon häneltä pyydettynä ja pelaten 50 minuuttia. Ensimmäisen puoliajan 43-9 jälkeen Mitchell oli toisella 12-6. Garlandin läsnäolo olisi antanut Mitchellille uuden lyhyen levon, jonka hän tarvitsi.

Myös Clevelandin puolustus horjui, sillä Heatin hyökkäysluokitus oli 122.7 ja puolikentän hyökkäyspiste 104.7. Cavsin hyökkäys oli myös hyvä (hyökkäysarvosana 119.8, puolikentällä 104.5), mutta ei tarpeeksi hyvä.

Sekä Mitchell että Isaac Okoro sanoivat pelin jälkeen, että Cavs olisi voinut olla fyysisempi. He sanoivat myös, että heidän pitäisi saada Heatin parhaiden pelaajien elämää vaikeammaksi olemalla fyysisiä ja testaamalla erotuomarien kutsujen rajoja. Se on oikea idea – sekä pudotuspeleihin että Clevelandin pelityyliin sopivaan.

Cavs on parhaimmillaan, kun heidän puolustuksensa on lukittuna ja syöttyy hyökkäykseen. Tuo resepti ei ollut siellä perjantaina.

Evan Mobleyn virheongelmat vaikuttivat myös Cavsin puolustukseen, sillä hän pelasi vain 31 minuuttia. Pudotuspeleissä hän tulee olemaan 36-38, ja Cavsin puolustus on parempi, kun hän on lattialla vs. off. Hän myös tekee virheitä harvoin Mobleyn joutuminen virheongelmiin ei ole suuri ongelma. Mutta perjantaina se oli.

Lamar Stevens on kaapannut Dean Waden

Stevensin Celticsia vastaan ​​pelatun esityksen jälkeen hän on nyt Cavsin kierrossa. Dean Wade ei ole.

Kun Stevens pelasi 26 ja 24 minuuttia kahdessa pelissä Miamia vastaan, Wade pelasi nollaa. Jopa toisessa pelissä Darius Garlandin ollessa poissa Cedi Osman näki minuutteja Waden sijaan.

Wade ei ole pelannut hyvin Kevin Loven minuuttien jälkeen. Alle 20 % ampuminen kolmesta, koska Love pyysi ostoa, ei ole tarpeeksi hyvä. Se saisi Waden penkkiin pudotuspeleissä, ja kun Cleveland tiukentaa kiertoaan nyt valmistautuessaan pudotuspeleihin, se on nyt järkevää.

Vertailun vuoksi Stevens tietää kuka hän on ja esiintyy. Hän ei ole se spacer, joka Wade on (ainakaan kun Wade tekee laukauksia), mutta hän kilpailee, leikkaa ja hänellä on jonkin verran laukauksen tekokykyä keskialueen vedoissa. Hän ottaa myös avoimia kolmiosoittimia – mitä Wade ei tehnyt ennen penkkillään.

Stevens kestää myös isompia siivet puolustuksessa. Hän ei aio lukita niitä, mutta hän saa ne toimimaan ja pysyä heidän edessään saadakseen heidät ottamaan kiistanalaisen laukauksen. Wade on kunnossa näissä paikoissa, mutta Stevensillä on vahvuus, joka auttaa. Oli huomattavaa nähdä hänen kestäneen Butleria vastaan. Hän ei ottanut Butleria pois pelistä, mutta hän oli tarpeeksi iso estääkseen Butleria tekemästä kovaa vetäytymistä sen sijaan, että olisi ajanut sisään kontaktin aloittamiseksi ja virheen tekemiseksi. Kun Wade oli siinä paikassa, Butler olisi hyökännyt.

Ricky Rubio on nousussa

Rubio pelasi kauden ennätyksen 25 minuuttia Heat Friday -joukkuetta vastaan ​​ja päätti ottelun Clevelandille. Se on merkki siitä, että Cavs lisää hänen lautaseensa.

Mutta se on silti huomionarvoista, koska Cavs on ollut varovainen Rubion kanssa hänen debytoinnistaan ​​tammikuun 12. päivänä. Hän ei ole pelannut peräkkäin tällä kaudella. (Clevelandin viimeinen peli on ensi viikolla, ja on epäselvää, pelaako Rubio molemmissa peleissä.) Ennen perjantaita hänen kauden huippuhetki minuuteissa oli keskiviikkona 22 minuuttia. Perjantai mukaan lukien, hän oli pelannut vain kerran yli 20 minuuttia koko kauden.

Rubio ei ole vielä palannut – hän liikkuu edelleen kuin 32-vuotias ja palaa täyteen voimiinsa toisen ACL-vuoden jälkeen. Hänen hyökkäysnumeronsa eivät ole hyviä.

"Hän on tulossa sinne", Cavsin päävalmentaja JB Bickerstaff sanoi aiemmin tällä viikolla. "Um, tiedäthän, taas, se tulee olemaan hänen mahdollisuuksistaan ​​ja vain, tiedätkö, rytmistä ja ajoituksesta ja kaikista noista asioista. Uskon, että hän paranee jatkossakin, mitä enemmän hän saa minuutteja, mitä enemmän mahdollisuuksia joukkuetovereidensa kanssa, sitä enemmän toistoa vastaan ​​vastustajia ja sen tyyppisiä asioita. Joten uskon, että hän on menossa oikeaan suuntaan, mutta en usko, että hän on vielä sataprosenttisesti Ricky.

Mutta hän tietää, missä olla puolustuksessa, ja pelaa isosti – runkonsa ansiosta hän kestää vetoja ja vaihtaa, kun hän päätyy siiville. Hyökkäyksen on vielä tapahduttava, jotta hän olisi Rubio, jota Cavs tarvitsee lyödäkseen kilpaansa. Mutta lisääntyneet minuutit viittaavat siihen, että Cavs kokee pääsevänsä fyysisesti pisteeseen, jossa se on mahdollista.

Cavs tuntee olevansa neljäs siemen

Jotakin odottamatonta lukuun ottamatta Cavs vs. Knicks 4–5-ottelussa tuntuu olevan lukittuneena.

Neljäntenä Cavs on 2.5 ottelun päässä Knicksistä – kohtuullinen etumatka, kun jäljellä on 13 peliä. Cleveland on myös 3.5 ottelua kolmanneksi sijoittunutta Philadelphiaa jäljessä. Cavs huomaa olevansa välissä.

Se voi muuttua. Aikataulun vahvuuden perusteella Cavsilla on helpoin aikataulu jäljellä kaikista NBA:n NBA:sta. 76ersilla on kolmanneksi vaikein aikataulu; tshe Knicksillä on kahdeksanneksi helpoin. Cleveland isännöi myös Philadelphiaa 15. maaliskuuta ja Knicksiä 31. maaliskuuta. Molemmilla peleillä voi olla sijoituksia.

Mutta se olisi villejä heilahteluja, jotta se tapahtuisi. Kun Cavs hävisi Heatille maaliskuun 10. päivänä, 76ers voitti Trail Blazersin, kun Joel Embiid voitti pelin. Tämä päivä vain vahvisti pudotuspelien sijoitusta.