Marokon kaikkien aikojen ensimmäinen afrikkalainen joukkue viimeisen neljän joukossa voiton jälkeen 1-0 Portugalia vastaan

Marokko puolusti ja puolusti sitten lisää. Kaksi riviä maalivahtinsa Yassine Bounoun edessä marokkolaiset olivat jälleen tyytyväisiä ottamaan paineen vastaan, mutta murtuessaan he tekivät sen huimaa vauhtia aiheuttaen usein suuren vaaran viimeisellä kolmanneksella. Se oli suunnitelma, joka toi menestystä Espanjaa vastaan ​​ja teki niin jälleen Portugalia vastaan, kun 42. minuutilla Youssef En-Nesryi iski voittaneen pään. Maalissa Al Thumama -stadion, Marokon kaupungit, Maghreb-alue ja arabimaailma joutuivat murhaan. vimma.

Ennen kaikkea, vaikka otettaisiin huomioon Marokon amazigh- ja arabikulttuuri, tämä oli voitto Afrikalle. Ensimmäistä kertaa historiassa mantereella on edustaja MM-kisojen neljässä viimeisessä. Yksikään afrikkalainen joukkue ei ollut koskaan päässyt turnauksen kahdeksan viimeistä ykkössijaa pidemmälle. Vuonna 2010 Luis Suarez ja Uruguay särkivät Ghanan sydämet rangaistuspisteestä. Senegal oli päässyt puolivälieriin vuonna 2002, kaksitoista vuotta sen jälkeen, kun Englanti pudotti Kamerunin vuoden 1990 MM-kisoista samassa vaiheessa.

Mutta täällä harvat tarkkailijat olivat antaneet Marokolle mahdollisuuden sen myrskyisän kasvun, joka hylkäsi päävalmentaja Vahid Halilhodzicin, ja kovan ensimmäisen kierroksen tasapelin jälkeen. Silti pohjoisafrikkalaiset olivat osoittaneet Kroatiaa, Belgiaa, Kanadaa ja Espanjaa vastaan, kuinka pelottava puoli heillä oli. Marokolla oli paras puolustusennätys MM-kisoissa. Romain Saissin lähtö merkitsi kuitenkin sitä, että kolme Marokon ensimmäisestä neljästä oli poissa tästä ottelusta. Kuinka kauan Marokko voisi vastustaa? Kiihkeässä toisella puoliajalla Portugali leiriytyi Marokon puoliajalla Cristiano Ronaldon palatessa sivulle vaihtopelaajana. Lopulta näytti siltä, ​​että Fernando Santosilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kääntyä tähtipelaajansa puoleen.

Paine Marokon takavartijaa kohtaan oli säälimätöntä. Hakim Ziyech oli seuraava pelaaja, joka ontui. Marokko oli fyysisesti uupunut. Voisiko valmentaja Walid Regraguin joukkue kestää vielä 12 minuuttia? Se ei ollut vielä rikki. Joao Felix päästi lentämään räjähtävän laukauksen, ja Bounou torjui loistavasti yhdellä kädellä. Portugali vaati rangaistusta Jawad El-Yamiqia vastaan. Eurooppalaiset tunkeutuivat jatkuvasti ja Marokko puolusti silti lujasti.

Varajäsen Walid Cheddira ajettiin ulos, ja hän sai varoituksen kahdesti peräkkäin. Kahdeksan minuuttia lisättiin – kahdeksan minuuttia erotti Marokon MM-historiasta. Sen puolustus jatkoi liikkumista yhdessä, peittäen, liukuen, taklaten ja turhauttaen Portugalia. Laitalinjalla Santosin ilme petti paniikkia. Ja sitten kun jalat väsyivät, hermot rispaantuivat ja ruumiit juoksivat tyhjään, erotuomari Facundo Tello puhalsi viimeisen vihellystyksen. Kyyneleissä Ronaldo marssi pukuhuoneeseen, mutta sillä ei ollut mitään merkitystä. Melkein yli-inhimillisillä ponnisteluilla Marokko oli voittanut. Sitkeys, rohkeus ja yhteenkuuluvuus kaikuivat. Yhdellä mantereella oli nyt omat sankarinsa.