Marokko voitti Portugalin ja on ensimmäinen afrikkalainen tai arabimaa, joka eteni välieriin

Kärkilinja

Marokko eteni lauantaina MM-kisojen välieriin, voitti Portugalin 1-0 ja tuli ensimmäisenä arabi- ja afrikkalaisena maana turnauksen historiassa neljänteen välieriin.

Key Facts

Marokon Youssef En-Nesyri teki ottelun ainoan maalin, kun Yahya Attiyat Allah lähetti pallon 42. minuutilla.

Marokko, joka voitti toisen järkyttävän voiton Espanjan puolivälierissä viime viikolla, piti kiinni Portugalia vastaan, vaikka sen tähtihyökkääjä Cristiano Ronaldo tuli otteluun heti puoliajan jälkeen – hänet oli hukattu joukkueen kahdesta edellisestä ottelusta.

Marokko joutui myös vähentämään yhden henkilön pelin viimeisillä minuuteilla, kun Walid Cheddira ansaitsi punaisen kortin lisäajan kolmannella minuutilla saatuaan kaksi keltaista korttia muutaman minuutin sisällä toisistaan.

Joukkueen voiton jälkeen fanit juhlivat paitsi Marokon, myös Palestiinan ja isäntämaan Qatarin lipuilla.

Tangentti

Portugalin valmentaja Fernando Santos penkillä Ronaldo sanoi ottelun alussa, että "kapteenimme kanssa ei ole ongelmia" ja että hänellä "ei ollut ongelmaa päätöksessäni". Sen jälkeen, kun joukkue voitti aiemmin tällä viikolla hallitsevan 6-1 Sveitsin kahdeksannen välierässä, Ronaldo, 37-vuotias entinen Manchester Unitedin ja Real Madridin tähti, onnitteli joukkuetovereitaan Instagramissa. posti, kutsuen voittoaan "ylellinen näyttely tiimistä, joka on täynnä lahjakkuutta ja nuoria" - vaikka video materiaali ottelusta hän sai hänet näyttämään näkyvästi turhautuneelta ja sanoi: "hänellä on kiire alistaakseen minut." Ronaldon korvaaja, 21-vuotias Goncalo Ramos teki hattutempun Portugalin voitossa Sveitsiä vastaan.

Mitä katsella

Puolustava mestari Ranska kohtaa puolivälierien viimeisessä ottelussa kilpailevan Englannin lauantaina klo 2 ET, ja voittaja kohtaa Marokon välierissä keskiviikkona. Argentina, joka piti tiukasti kiinni puolivälieräottelussaan Alankomaita vastaan ​​perjantaina Hollannin joukkueen pakotetun jatkoajan jälkeen, pelaa Kroatia, joka voitti ottelunsa Brasilian - turnauksen voittajajoukkuetta - vastaan ​​toisessa MM-kisojen välieräottelussa tiistaina. Finaali näiden otteluiden voittajien välillä pelataan sunnuntaina 18. joulukuuta.

Kirjallisuutta

World Cup Shocker: Kroatia tyrmäsi suosikki Brasilian, vaikka Neymar solmi Pelén maaliennätyksen (Forbes)

Helpotuksen huokaus: Argentiina selvisi huikeasta Hollannin paluun päästäkseen MM-välieriin (Forbes)

Mitä katsoa MM-finaalissa: Messin viimeinen kanta, Neymar vs. Pelé, Marokon juoksu ikuisiksi ajoiksi ja paljon muuta (Forbes)