Messin Argentiina hävisi Saudi-Arabialle järkyttyneenä

Kärkilinja

Saudi-Arabia voitti Lionel Messin johtaman Argentiinan 2-1 molempien osapuolten avausottelussa vuoden 2022 MM-kisoissa Qatarissa tiistaina, mikä oli tapahtuman tähän mennessä suurin järkytys, mikä asettanut turnauksen yhden suosikeista todelliseen vaaraan. varhainen poistuminen.

Key Facts

Saudi-Arabian joukkue onnistui varmistamaan historiallisen voiton, kun hyökkääjä Saleh Alshehri ja laitahyökkääjä Salem Aldawsari tekivät peräkkäin maalia viiden minuutin sisällä toisen puoliajan alussa.

Argentiinan kapteeni Messi oli siirtänyt joukkueensa johtoon 10 minuuttia pelin alussa tehden maalin rangaistuspotkusta sen jälkeen, kun Saudi-Arabian joukkue myönsi virheen rangaistusalueen sisällä.

Huolimatta siitä, että Argentiina piti hallussaan lähes 70 % hallituksesta koko pelin ajan, Argentiinaa rangaistiin siitä, että se ei rikkonut Saudi-Arabian puolustusta.

Messin toiveet saada vihdoin MM-kisat riippuvat nyt hänen joukkueensa kyvystä saada voittoja Meksikoa ja Puolaa vastaan, kaksi muuta sen ryhmän jäsentä, jotka molemmat ovat paljon korkeammalla kuin Saudi-Arabia.

Big Number

36. Näin monta peliä Argentiina oli pysynyt voittamattomana ennen järkyttävää tiistai-tappiotaan. Tappio tarkoittaa, että Argentiina jää yhden alle Italian maailmanennätyksestä, 37 voittamatonta raviottelua.

Avaintaustaa

MM-kisat ovat ainoa suuri pokaali, joka on välttynyt Messin, jota pidetään laajalti sukupolvensa parhaimpana jalkapalloilijana portugalilaisen supertähti Cristiano Ronaldon rinnalla. Argentiina osallistui turnaukseen yhtenä voittosuosikeista pitkän lyömättömän sarjan ja elvytetyn Messin johdolla. Tappio Saudi-Arabialle tuo todennäköisesti mieleen muistoja vuoden 1990 MM-kisoista, joissa puolustava maailmanmestari Argentiina, jota silloin johti Diego Maradona, järkyttyi Kamerunin voitosta 1-0 turnauksen ensimmäisessä pelissä.