Messi ja Julian Alvarez johtivat Argentiinan 3-0 voittoon Kroatian MM-kisojen välierissä

Kärkilinja

Argentiinan supertähtihyökkääjä Lionel Messi auttoi joukkuettaan etenemään tiistaina maailmancupin finaaliin, jossa se hakee ensimmäistä mestaruuttaan 36 vuoteen, voittaen 3-0 heikomman Kroatian, joka halusi toistaa vuoden 2018 menestyksensä.

Key Facts

Argentiinan voitto Kroatiasta – vuoden 2018 MM-kisojen altavastaajasta – vie heidät MM-finaaliin, jossa he kohtaavat keskiviikon Ranska-Marokko-ottelun voittajan ja etsivät ensimmäistä MM-titteliään 36 vuoteen.

Argentina, joka varmisti välieräpaikan rangaistuspotkukilpailun jälkeen yllättävän tiukassa ottelussa Alankomaita vastaan ​​viime viikolla, oli luottanut Messiin, maailman eniten palkattu urheilija mukaan Forbes ja 17-vuotias maajoukkueen veteraani.

Paris Saint-Germainissa pelaava Messi hyödynsi rangaistuspotkunsa kroatialaista maalivahtia Dominik Livakovićia vastaan ​​34. minuutilla. Hän hautasi rangaistuspotkun verkkoon ja auttoi Argentiinaa siirtymään 1-0-johtoon.

Viisi minuuttia myöhemmin 22-vuotias Julian Alvarez lisäsi oman maalinsa kroatialaisen puolustajan Borna Sosan virheen jälkeen, jolloin tilanne oli 2-0.

Toisen puoliajan jälkeen XNUMX minuuttia Messi ajoi pallon alaspäin ja löysi Alvarezin poikituksesta Manchester Cityn hyökkääjän ottelun toiseen maaliin.

Kroatia eteni puolivälieriin toisessa peräkkäisessä MM-turnauksessa veteraanikeskikenttäpelaaja Luka Modricin jälkeen. ärsyttää Brasiliaa, voittosuosikki, rangaistuspotkukilpailussa puolivälierissä viime viikolla.

Messi ja Real Madridin keskikenttäpelaaja Modric ovat molemmat päässeet MM-finaaliin aiemmin (Messi vuonna 2014 ja Modric vuonna 2018), mutta kumpikaan ei ole voittanut.

Tangentti

Ranska, joka haluaa toistaa vuoden 2018 turnausvoittonsa, voitti Englannin puolivälierissä lauantaina luottaen keskikenttäpelaaja Aurelien Tchouamenin ja veteraanihyökkääjän Oliver Giroudin maaliin – Ranskan kaikkien aikojen. johtava maalintekijä– tyrmäyttääkseen eurooppalaisen kilpailijansa. MarokkoSillä välin tuli ensimmäinen Afrikan maa tai arabimaa, joka eteni välieriin, kun se hämmästytti Portugalin 1-0-voitolla lauantaina. Marokko eteni puolivälieriin voitettuaan toisen järkyttävän voiton Espanjasta rangaistuspotkukilpailussa. Ainoat Afrikan jalkapallomaajoukkueet, jotka ovat aiemmin päässeet puolivälieriin, olivat Ghana (2010), Senegal (2002) ja Kamerun (1990). Isäntämaa Qatar oli ensimmäinen joukkue, joka putosi turnauksesta viime kuussa, mikä teki historiaa, koska isäntämaa putosi ensimmäisenä ensimmäisenä.

Yllättävä tosiasia

Messi teki ensimmäisen 95 maalistaan ​​Argentiinan miesten maajoukkueessa ei-kilpailullisessa (ystävyysottelussa) Kroatiaa vastaan ​​vuonna 2006, kun Modric debytoi Kroatian miesten maajoukkueessa.

Big Number

25. Näin monessa MM-ottelussa Messi on pelannut, mikä tasoitti Saksan Lothar Matthausin ennätyksen eniten yksittäisen pelaajan turnausotteluissa (Matthaus teki ennätyksen vuonna 1998, vaikka hän aloitti pelaamisen vuonna 1980 Länsi-Saksan joukkueen jäsenenä ).

Toimittajan huomautus: Tämän tarinan aikaisemmassa versiossa esitettiin virheellisesti, että Argentiina oli ollut 36 vuotta ilman esiintymistä MM-finaalissa. Maa on päässyt finaaliin, mutta ei ole voittanut titteliä 36 vuoteen.

Kirjallisuutta

Mitä katsoa MM-finaalissa: Messin viimeinen kanta, Neymar vs. Pelé, Marokon juoksu ikuisiksi ajoiksi ja paljon muuta (Forbes)

World Cup Shocker: Kroatia tyrmäsi suosikki Brasilian, vaikka Neymar solmi Pelén maaliennätyksen (Forbes)

Pepe on vanhin pelaaja, joka on tehnyt maalin MM-kisojen pudotuspeleissä – tässä ovat muut Qatarissa tehdyt ennätykset (Forbes)