Lyon Stun Holders Barcelona nappaa ennätyksellisen kahdeksannen naisten Mestarien liigan tittelin

Olympique Lyonnais sai takaisin Naisten Mestarien liigan tittelinsä voittaen puolustavan mestaruuden FC Barcelonan, joka oli aiemmin pyyhkäissyt kaikki ennen heitä koko kauden ajan, mutta epäonnistui joukkuetta vastaan, jota he eivät ole vielä voineet koskaan.

Kahden kauden aikana Barcelona oli saavuttanut vain kolme tappiota merkityksettömissä otteluissa, kun se pyörähti läpi Espanjan liigan mestaruuden ja Mestarien liigan kukistaen Englannin mestarin Chelsean viime vuoden finaalissa 4-0. He eivät kuitenkaan olleet koskaan voittaneet Lyonia, joka oli lyönyt heidät 4-1 edellisessä ottelussaan vuoden 2019 finaalissa.

Se oli Barcelonan ensimmäinen finaali tuolloin eurooppalaisen seurajalkapallon hallitsevaa voimaa vastaan. Nyt viiden peräkkäisen kilpailun voiton jälkeen Barcelona oli syrjäyttänyt Lyonin viime kaudella, ja tyyli, jolla katalaanijoukkue oli voittanut kaikki haastajat tässä kampanjassa, vapaasti virtaava syöttötyyli, jota vastaan ​​vastustajilla ei näyttänyt olevan vastausta. rohkaisi monia uskomaan, että juuri he, ei Lyon, olivat nyt supervalta naisten pelissä.

Asetettuaan maailmanennätyksen Camp Nou -kodissaan kahdella edellisellä UEFA:n Mestarien liigan kierroksella, ainakin 13,000 3,500 Barcelonan fania matkusti Espanjasta Pohjois-Italiaan osallistumaan otteluun, mikä on ennennäkemätön naisjalkapallofanien liike katsomassa seuraottelua. Tämä verrattuna 32,257 XNUMX lipunhaltijaan Ranskasta XNUMX XNUMX hengen joukossa.

Mutta kun nämä kaksi vihdoin kohtasivat kasvotusten tämän päivän odotetuissa finaalissa, Lyon ei näyttänyt menettäneen mitään siltä puolelta, joka teki neljä maalia 30 minuutissa Barcelonaa vastaan ​​vuoden 2019 finaalissa ja voitti jälleen pelin tuhoisassa avauspelissä. -Puolikausi johtaa 3-0 ennen Barcelonan vuoden pelaajaa, Alexia Putellas veti yhden maalin taaksepäin juuri ennen taukoa.

Toisella puoliajalla ei nähty enempää maaleja, kun Lyon vaati takaisin Euroopan mestaruutensa ja tuli Euroopan mestariksi uskomattoman kahdeksannen kerran kahdentoista kauden aikana. Kapteeni Wendie Renard, josta oli tullut historian ensimmäinen jalkapalloilija, joka on pelannut kymmenessä Euroopan cupin finaalissa, nosti pokaalin ennätyksellisen kahdeksannen kerran.

Lyonin ratkaisevan toisen maalin teki kilpailun kaikkien aikojen maalintekijä Ada Hegerberg, joka oli myös tehnyt hattutempun FC Barcelonaa vastaan ​​vuonna 2019. Hänen 59. maalinsa ottelussa, kaukolaukauksen pusku 23. minuutilla, tarkoitti, että hän on nyt tehnyt maalin neljässä eri Euroopan Cupin finaalissa, ja viimeksi saavutti loistava Alfredo Di Stefano, joka teki maalin viidessä peräkkäisessä Real Madridin finaalissa vuosina 1956-1960.

Yhdysvaltalainen Catarina Macario lisäsi kolmannen pisteen 33. minuutilla, jolloin hänestä tuli ensimmäinen nainen, joka on tehnyt maalin UEFA:ssa.
ALE
Naisten Mestarien liigan finaali. Yhdessä joukkuetoverinsa Lindsay Horanin kanssa Macariosta tuli vasta neljäs ja viides Yhdysvaltain naisten maajoukkueen pelaaja, joka on voittanut Mestarien liigan Ali Kriegerin ja Gina Lewandowskin jälkeen, jotka pelasivat 1. FFC Frankfurtissa vuonna 2008 ja Alex Morganin, joka pelasi Lyonissa vuonna 2017. .

Lyonin valmentaja Sonia Bompastor teki historiaa myös ensimmäisenä naisvalmentajana, joka vei joukkueensa voittoon sen jälkeen, kun Martina Voss-Tecklenburg johti Duisburgin mestaruuteen vuonna 2009. Lyonin kahden ensimmäisen voittajan kapteenina vuosina 2011 ja 2012 Bompastor myös ensimmäisenä naisena, joka on pelannut ja valmentanut UEFA:n naisten Mestarien liigan voittajajoukkuetta.

Ennen peliä Bompastor väitti, että hänen joukkueensa voisi tunkeutua Barcelonaan samalla, kun "taikuri ei koskaan paljasta temppujaan". Myöhemmin hän myönsi, että "ryhmäni puhe oli erittäin helppoa. Tämä on kaunein ottelu ja kaunein kilpailu, josta seura voi unelmoida. Alusta asti ajatuksena oli painostaa heitä ja pakottaa heidät puolustamaan korkealla blokilla.

Hegerbergissä Bompastor sanoi: "Ada on yksi ryhmän johtajista. Hän on voimakas, hän on esimerkillinen. Hän on erittäin ammattimainen, niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Olen iloinen hänen puolestaan, koska kuten tiedät, hän kävi läpi erittäin vaikeita aikoja vammansa kanssa.

– Hän palasi tasolle, jonka ansiosta hän sai itseluottamuksensa takaisin, mutta hänen täytyi todella tehdä kovasti töitä päästäkseen sinne, missä hän on tänä iltana. Tänä iltana hän teki maalin, hän osoitti myös olevansa johtaja ja hän johti tätä Barcelona-joukkuetta vastaan. Olen iloinen hänen, itseni ja seuran puolesta, että hän on palannut parhaimmillaan."