Lewandowski voitti FIFA:n miesten vuoden 2021 pelaaja -palkinnon voittaen Messin ja Salahin

Robert Lewandowski ja Bayern München ovat tyytyväisiä. Kuukausia sen jälkeen, kun 33-vuotias puolalainen hyökkääjä jäi ilman kiistanalaista Ballon d'Or -palkintoa, hän sai FIFA:n vuoden 2021 parhaan miesten pelaajan palkinnon.

"Kaikkea, mitä tapahtui viime vuonna, Bundesliigan ennätystä, en olisi koskaan uskaltanut haaveilla", Lewandowski sanoi FIFA:n virtuaaligaalassa maanantai-iltana. "Jos olisit kertonut minulle sen muutama vuosi sitten, en olisi uskonut sitä. Valitettavasti Gerd ei ole enää kanssamme. Mutta en olisi voinut tehdä tästä mitään ilman häntä."

FIFA-palkinto jaetaan parhaalle pelaajalle lokakuun 2020 ja elokuun 2021 välisenä aikana, ja se myönnetään pelaajalle, joka on saanut eniten ääniä kaikkien maajoukkueiden kapteenilta ja valmentajilta, yhdelle toimittajalle kustakin FIFA:n jäsenvaltiosta sekä fanien äänestä.

Lewandowski hallitsi kolmea ensimmäistä kategoriaa ja sijoittui selvästi toiseksi sijoitetun Lionel Messin edelle. Messi kuitenkin voitti fanien äänestyksen ja voitti 708,206 353,714 pistettä – Lewandowskilla XNUMX XNUMX. Liverpoolin hyökkääjä Mohamed Salah sijoittui kolmanneksi.

"Se on hänelle ansaittu - kuten olen maininnut kaikkien muiden mahdollisten henkilökohtaisten tittelien kohdalla", Bayern Münchenin päävalmentaja Julian Nagelsmann sanoi seuran lausunnossa. – Se on hänelle aina ansaittua, koska hän menestyi niin hyvin parin viime kauden aikana Bundesliigassa. Hän tekee sen myös tällä kaudella ja vielä kolme maalia (1. FC Kölnia vastaan). Hän rakastaa näitä tilanteita, kun hän voi saada pallon numerolla 10, antaa sen laitalle ja sitten seurata palloa ruutuun. Hän on erittäin vaarallinen molemmilla jaloillaan, päällään – lopussa on taas kolme maalia – tärkeä meille ja tärkeä hänelle.

Kolme Kölniä vastaan ​​tehtyä maalia nosti Lewandowskin maalimäärän 300 maaliin Bundesliigassa. Vain entinen Bayern Münchenin hyökkääjä Gerd Müller on tehnyt enemmän (365 maalia). Lewandowski on historian toinen Bundesliigan pelaaja, joka on saavuttanut 300 maalin vertailuarvon.

Tämä tavoitesumma ei ole enää mahdoton 33-vuotiaalle miehelle, joka vain paranee ja paranee kuin vanha viini. Huhuista huolimatta Lewandowski vaikuttaa mukavalta Münchenissä ja on tehnyt tällä kaudella 23 maalia Bundesliigassa 19 pelissä (1.21 maalia per peli). Tällä tahdilla Lewandowski tarvitsisi enää 53 peliä rikkoakseen Müllerin kaikkien aikojen Bundesliigan maaliennätyksen.

Pelikohtaisten maalien perusteella Lewandowski kuuluu jo legendaariseen Mülleriin. Müller on tehnyt maalin 105 minuutin välein koko Bundesliiga-uransa ajan, kun taas Lewandowski on tehnyt maalin 99 minuutin välein.

Se olisi Lewandowskin uran viimeisin ennätys. Viime kaudella ja kyseisellä FIFA-palkinnon jaksolla Lewandowski rikkoi Müllerin yhden kauden maaliennätyksen 40 maalia tekemällä maalin Bayernin kauden viimeisen Bundesliiga-ottelun FC Augsburgia vastaan ​​(5-2) viimeisellä minuutilla.

Kaikki nämä ennätykset, sekä nykyiset että tulevat, mielessä on vain seurausta, että FIFA myönsi Lewandowskille FIFA:n vuoden 2021 parhaan miesten pelaaja -palkinnon. Se myös kompensoi jonkin verran Ballon d'Orin häviämistä vuonna 2020, jolloin France Football päätti olla myöntämättä pokaalia, ja vuonna 2021, jolloin Messi voitti puolalaisen hyökkääjän.

Manuel Veth on ohjelman isäntä Bundesliiga Gegenpressing Podcast ja aluejohtaja USA:ssa Transfermarktissa. Hänet on julkaistu myös Guardianissa, Newsweekissä, Howlerissa, Pro Soccer USA:ssa ja useissa muissa julkaisuissa. Seuraa häntä Twitterissä: @ManuelVeth