Johns ja Waters toistavat kolminkertaiset kruununsa Phoenixin Professional Pickleball Associationin Desert Ridge Openissa

Toinen tapahtuma vuonna 2023 Carvana Professional Pickleball Association (PPA) kalenteri on kirjoissa. The Desert Ridge auki järjestettiin JW Marriot Desert Ridge Resort and Span alueella Phoenixissa, Arizonassa. The Viiden tähden lomakeskus on golf, uima-allas, laiska joki ja 17 suolakurkkukenttää, ja se isännöi kiertuetta ja kymmeniä parhaita PPA-pelaajia tänä viikonloppuna.

Tämän viikonlopun suuri uutinen PPA:lta oli kilpailusääntöjen muutokset. Ensinnäkin kiertue on säätänyt hakasulkeiden muotoja pro-divisioonoissa. Pickleball-turnaukset ovat yleensä kaksinkertainen eliminointi, mikä tavallisesti antaisi varhaisen kierroksen häviäjälle mahdollisuuden päästä takaisin "takaisinvedosta" saadakseen uuden mahdollisuuden mestaruuteen. PPA siirtyi "Championship Sunday" -muotoon viime vuoden puolivälissä, mikä tarkoitti, että häviäjien sarjan voittaja pystyi saavuttamaan vain 3. sijan/pronssin. Tänä viikonloppuna toinen kilpailumuutos tarkoittaa, että Loser's bracket -pelaajat pelaavat nyt 5. sijasta. Kaksi Voittajan sarjan semifinaalin häviäjää kilpailevat nyt suoraan pronssimitalista.

Epäilimme, että tämän muutoksen vaikutus ja jopa pronssimitalin kyvyn menetys johtavat siihen, että häviäjät menevät useammin pois lohdutussarjasta, ja tämän viikonlopun tulokset vahvistivat tämän huolen. Sijoitus on 5 vain yhtä monta pistettä koska etenee voittajien sarjassa 16-välierälle, ei ole juurikaan kannustinta pelata useita uuvuttavia otteluita samoista pisteistä ja palkintorahoista. Näin ollen miesten kaksinpelin lohdutusluokissa oli seitsemän vetäytymistä, kun pelaajat päättivät säästää energiaa nelinpelissä perjantaina ja lauantaina. Ehkä kiertueella pitäisi vain hylätä lohdutuslukko kokonaan, koska pelaajat ovat yleensä siirtymässä useisiin divisioonoihin ja saavat joka tapauksessa esiintymismaksuja.

PPA on myös muuttanut Pro Doubles -finaalien pisteytysmuotoa. Vaikka finaalin ulkopuoliset nelinpelit pelattiin tavanomaisilla paras 3 -peleillä 11:een, on ilmoitettu, että nelinpelin finaalissa pelataan nyt paras viidestä pelistä 5:een. Tämä on outo valinta muuttaa vain finaalin ottelumuotoa. , ellei sillä ole TV-lähtöistä tarkoitusta.

Kun tämä mielipide on ohi, tehdään yhteenveto.

--------

Miesten ammattilaisen kaksinpeli yhteenveto:

2. sijalla oleva Tyson McGuffin jätti tapahtuman väliin pienen vamman vuoksi, mikä avasi hakasulkeen alaosan opportunistisille pelaajille. #1 Ben Johns eteni odotetusti kultamitaliotteluun, mutta yläpuoliskon yllätyksenä oli energinen 7. sijalla sijoittuva Julian Arnold, joka oli tuoreena MLP-voittonsa jälkeen viime viikonloppuna. Arnold voitti kolmannen sijan JW Johnsonin etenemään puolivälieriin, ja sitten ykkösenä #3 Jay Devilliers pronssimitalista.

Suuri tarina arvonnan alimmasta puoliskosta oli #22 Travis Rettenmaier, joka sai kaksi järkytystä korkeammista siemenistä edetäkseen voittajan lohkon neljännekseen. Hän putosi #3 Federico Staksrudille, joka sitten järkytti Devilliersin etenemään kultamitaliotteluun sunnuntaina.

Tuossa finaalissa kaksi pelaajaa pelasivat sarjan ottelun, jossa pelaajat dominoivat vuorotellen toisiaan. Johns voitti ensimmäisen pelin 11-5, sitten Staksrud järkytti #1 11-4 toisessa. Marylandista kotoisin oleva Johns kuitenkin ryhmittyi uudelleen ja voitti argentiinalaisen 11-3 toisesta singlen mestaruudestaan ​​vuonna 2023 yhtä monessa yrityksessä.

Kulta: Ben Johns. Hopea: Federico Staksrud. Pronssi: Julian Arnold.

--------

Naisten ammattilaisten yhteenveto:

#1 pelaaja Anna Leigh Waters, joka vietti viime viikolla 16-vuotiaana yllätti PPA:n nimisponsori Carvana uudella autolla, jatkaa karkeasti naisten pro pickleball -kiertuetta. Hän eteni kultamitalin kierrokselle suhteellisen helposti ja ylsi #4 Lea Jansenin Voittajan sarjan välierissä. Jansen pelasti viikonlopun ja sai hieman järkyttynyttä #3 Tereschenkoa pronssiottelussa ansaitakseen laitteistoa viikonloppuna.

Tämän chalk-y-arvonnan alapuolelta 2. ja 3. sijat sekä MLP Los Angeles Mad Dropsin joukkuetoverit Catherine Parenteau ja Irena Tereschenko etenivät välieriin. Kanadalainen Parenteau voitti venäläisen Tereschenkon ja eteni sunnuntain kultamitaliotteluun.

Kultamitalin ottelussa kaksi pelaajaa pelasivat aavemaisen samanlaisen pelin kuin miesten kaksinpelin finaalissa, ja kaksi pelaajaa jakoivat suhteelliset räjähdyspelit, ennen kuin hallitseva Florida-syntyperäinen Waters voitti 1-11 parenteaun. Waters on edelleen voittamaton koko kauden.

Kulta: Anna Leigh Waters. Hopea: Catherine Parenteau. Pronssi: Lea Jansen.

--------

Mixed Pro Nelinpelin yhteenveto:

Sekanelinpelin arvonnat Phoenixissa olivat täysin sidottu puolivälieristä lähtien, mutta silti oli joitain vakuuttavia tarinalinjoja keskusteltavana.

JW & Jorja Johnsonin 8. sijalla sisarusjoukkue painoi ykkössijaa Johns & Watersia neljännesvälierissä, kuten niitä ei yleensä paineta, ja lopulta hävisi pisteviivalla 1. Matt Wrightin ja Lucy Kovalovan 8,11. sijan sijoittuneen joukkueen täytyi selviytyä kolmesta suorasta välierästä, mukaan lukien jännittävä (2), 10 voitto Riley Newmanin ja Anna Brightin numerolla 11,9 sijoitetusta joukkueesta päästäkseen kultamitaliotteluun. . Bright & Newman toipui läheisestä tappiosta ja varmisti pronssimitalin 3. sijalla Jesse Irvine & AJ Koller toisessa katkaisijassa.

Finaalissa Johnsin ja Watersin kaksoisjoukkue jakoi yhdessä toisen mestaruuden ja voitti mestaruuden 1 Wrightin ja Kovalovan yli.

Kulta: Johns/Waters. Hopea: Wright/Kovalova. Pronssi: Ana Bright/Newman.

--------

Miesten ammattinelinpelit

Seitsemän kahdeksasta parhaasta siemenestä eteni neljänneksille, mitä näemme yhä enemmän kiertueella, kun pelaajat pelaavat säännöllisemmin. Poikkeuksellinen oli Staksrudin ja Pablo Tellezin numerolla 23 sijoittuva joukkue, joka vei kaksi joukkuetta suhteellisen helposti neljäsosaan. Staksrud on 5 parhaan joukossa kaksinpelissä, mutta nelinpelissä 20 parhaan joukossa; ehkä tämä nostaa hänen sijoitustaan ​​hieman.

Quartersista lähtien se oli kuitenkin liitua, kun kärkisijoitetut Johnsin veljekset ja Matt Wrightin ja Riley Newmanin numero 2 eteni sunnuntain finaaliin helposti. #4 JW Johnson/Dylan Frazier ansaitsi pronssin viikonloppuna murskaamalla muut semifinaalin häviäjät Tyler Loong/Callan Dawson 7,2 viedäkseen kotiin metallia.

Finaalissa kaksi parasta miesten nelinpelin pelaajaa torjuivat aina vaarallisen Wrightin ja Newmanin parin pisteviivalla 3,10,8 voittaakseen tittelin ja kasvattaakseen yhteistä johtoaan Pro Ranks -luokkien kärjessä.

Kulta: Johns/Johns. Hopea: Wright/Newman. Pronssi: Johnson/Frazier.

--------

Naisten ammattilaisen nelinpelin yhteenveto:

PPA koki yhden suurimmista häiriöistään jonkin aikaa, kun Myrtle Beachin opetusammattilainen Sarah Ansboury ja nouseva ammattilainen Bobbi Oshiro veivät ykkössiemenet Lucy Kovalovan ja Callie Smithin. 1. Kaksikko pääsi välieriin, mutta loppui bensa ja putosi pronssimitaliottelussa #16 siemenistä Anna Brightista & Vivienne Davidista.

Consensus #1 -pelaaja Anna Leigh Waters pelasi tämän tapahtuman uuden kumppanin kanssa Parenteaussa (hän ​​pelasi vuoden 2023 ensimmäisen tapahtuman Anna Brightin kanssa), ja uusi kumppanuus näytti toimivan melko hyvin. Joukkue hallitsi tiensä finaaliin, jossa he kohtasivat 4. sijan Lea Jansenin ja Allyce Jonesin. Toisin kuin muut päivän nelinpelin finaalit, suosikit työnnettiin, pudottivat toisen pelin ja pyrkivät kovaan 4 pelin voittoon 3,(7),9,7.

Kulta: Waters/Parenteau. Hopea: Jansen/Jones. Pronssi: Bright/David.

--------

Senior Pro Competition -pika yhteenveto

· Miesten Senior Pro Single: #1 Mattias Johansson saavutti toisen peräkkäisen Senior Pro single -tittelinsä, kun hänellä oli lentoongelmia ja ajettu yön yli päästäkseen tapahtumaan.

· Miesten Senior Pro nelinpeli: Dayne Gingrich & Altaf Merchant voittivat myös toisen peräkkäisen PPA Senior Pro Doubles -arvontaan langasta lankaan voitolla ykkösenä.

· Naisten Senior Pro Nelinpelit: #1 siemenet Mary Kozak ja Raegan Ferguson voittivat 6 joukkueen tasapelin suorissa peleissä.

· Mixed Senior Pro Nelinpelit: #2 Seeds Seyhan Hunter & Dave Johnson pääsivät finaaliin.

--------

Seuraavaksi PPA Tourilla? Mukaan PPA:n aikataulu, seuraavassa tapahtumassa kiertue pysyy Arizonassa Carvana Arizona Grand Slam -turnauksessa, jonka esittelee Hyundai.

Seuraavaksi suuremmassa Pickleball-maailmassa? minun mukaan Master Pickleball -aikataulu, tulevana viikonloppuna on APP:n Daytona Beach Open, Golden Ticket -karsinta USAP Nationalsille.