Johns ja Waters voittivat molemmat kolminkertaiset kruunut PPA:n kauden avauksessa

Ensimmäinen Ammattimainen Pickleball Association (PPA) kauden 2023 kiertuetapahtuma on kirjoissa, ja kaksi huippuammattipelaajaa jatkoivat molemmat siitä, mihin jäivät. Sekä miesten että naisten nykyiset ykköset pelaajat Ben Johns ja Anna Leigh Waters risteilivät ottaakseen "Triple Crowns" -pelin viikonloppuna, kukin voittaen Pro Singlensä, Pro Doubles -pelinsä ja pelaten sitten yhdessä voittaakseen Mixed Pro Doubles -tittelit.

- 2023 Hyundai Masters järjestettiin Mission Hills Country Clubissa Rancho Miragessa, Kaliforniassa (Palm Springsin ulkopuolella), kauniissa laitoksessa, jossa on 12 omistettua suolakurkkukenttää ja kymmeniä tenniskenttiä tukemaan muita tähän turnaukseen osallistuneita yli 1100 pelaajaa. Turnauksen loppua vaikeutti sade Palm Springsin alueella sunnuntaina, mikä peruutti osan otteluista ja viivytti ammattilaisten finaalia syvälle sunnuntai-iltapäivään.

Tämä turnaus merkitsee uuden aikakauden aamunkoittoa PPA:lle, joka vietti vuoden 2022 kaksi viimeistä kuukautta yhdistyessään Major League Pickleball (MLP) ja sitten useimmat urheilun huippupelaajat lukitsemalla tuottoisiin yksinoikeussopimuksiin kilpaillakseen vain PPA/MLP-tapahtumissa. Tähän sisältyi joukon huippuammattilaisten salametsästystä kilpailijan pro-kiertueelta, mikä teki vuoden 2023 Masters-arvonnasta yhden syvimmistä ammattikurkkupallon lyhyen historian aikana.

Yksi keskustelunaihe tänä viikonloppuna oli pitkäaikaisen ATP-kiertuepelaajan Sam Querreyn PPA-debyytti, joka on korkeimman profiilin entinen miestennisammattilainen. tehdä hyppy virallisesti Pro Pickleballille. Ja sanoa niin Querrey on ollut "varma" vaihdostaan ​​suolakurkkupalloon lienee vähättelyä. Viikonloppuna #22-sijoitettu Querrey hävisi 3,3 avauskierroksella #11 Alex Neumannille, pääsi sitten kierroksen Loser's-sarjaan ennen kuin #9 Nico Montoya lähetti hänet ulos 15-12. Hän ei menestynyt paljon paremmin Pro Mixed Doublesissä, sillä hän hävisi karsintaottelun ensimmäisellä kierroksella (vaikkakin hän voitti "PPA Points Draw" -sarjan karsinnan häviäjistä kumppanin Christa Gechevan kanssa). Joten työtä on tehtävä Querreyn hyväksi jatkossa.

Katsotaanpa loput viikonlopun toiminnasta.

Miesten ammattilaisen kaksinpeli yhteenveto:

Johns voitti vuoden 2023 ensimmäisen sinkkumestaruuden lahjakkaiden arvonnassa ilman, että hän hävisi ottelua koko viikonlopun aikana. Kolme parasta neljästä siemenestä oli järkyttynyt ennen semifinaaleja, ja 4. sijalla Connor Garnett nosti eniten kulmakarvojaan #13 JW Johnsonin ja sitten #4 Ryan Sherryn järkytyksellä edetäkseen välieriin. Garnettin juoksu päättyi kuitenkin #5 Johnsin hallitsevaan voittoon, joka voitti 1 päästäkseen finaaliin. Arvonnan alapuolella #5,3 Federico Staksrud voitti #7 Dylan Frazierin tasatuloksessa (6), 3 päästäkseen sunnuntain kultamitaliotteluun. Finaalissa Johns oli aivan liian vahva voittaen Staksrudin 6,4.

Kulta: Ben Johns. Hopea: Federico Staksrud. Pronssi: Dylan Frazier.

Miesten ammattilaisen nelinpelin yhteenveto

Ben Johns teki yhteistyötä tavallisen ammattilaiskaksikkokumppaninsa ja veljensä Collin Johnsin kanssa nappatakseen miesten ammattilaisnelinjojen tittelin yhdessä. The kaksi parasta miesten nelinpelin pelaajaa voitti finaalissa sijan 2 siemenet Matt Wright & Riley Newman. Nämä kaksi joukkuetta ovat melko tuttuja keskenään, ja finaali oli edestakaisin tiebreaking. Sadeongelmat pakottivat suurimman osan Consolation/Luserin sarjasta perumaan, joten pronssimitalia ei myönnetty.

Kulta: Johns/Johns. Hopea: Wright/Newman. Pronssi: ei pelattu

Naisten ammattilaisten yhteenveto:

Kuten Naisten Pro-kiertueella usein tapahtuu, kerma nousee huipulle sinkkujen arvonnassa. Kolme parasta eteni puolivälieriin pienellä tuulella, ja #3 Irena Tereschenko kaatoi #5 Salome Devidzen katkaisijalla päästäkseen välieriin. Siellä maailman hallitseva pelaaja #4 Anna Leigh Waters ohitti Tereschenkon 1 päästäkseen finaaliin. Alapuolella #4,6 Lea Jansen tuli pelistä alas ja voitti #3 Catherine Parenteau (2), 7 päästäkseen sunnuntain kultamitaliotteluun. Finaalissa Waters teki Jansenin nopean työn 8,3 voittaakseen tittelin. Yksikään ammattilainen ei tehnyt yli 5,2 pistettä Anna Leighia vastaan ​​tänä viikonloppuna.

Kulta: Anna Leigh Waters. Hopea: Lea Jansen. Pronssi: Catherine Parenteau.

Naisten ammattilaisen nelinpelin yhteenveto

Waters pelasi suurimman osan vuodesta 2022 ammattituplaa äitinsä Leigh Watersin kanssa, ja he nousivat yhdessä listan kärkeen. Leigh Waters kuitenkin loukkaantui pahasti polvensa pelatessaan US Nationalsissa marraskuussa, mikä on pakottanut maailman ykkönen Anna Leighin etsimään uuden vakituisen kumppanin kaudelle 1. Hän näyttää löytäneen sellaisen Anna Brightista, kun kaksi Annaa risteilivät naisten ammattilaisten kaksinpelin mestaruuteen ilman vakavaa haastetta. Kultamitaliottelussa he voittivat ykkössijan Lucy Kovalova & Callie Smithin joukkueen 2023 ja tekivät kannanoton kaudelle 1. Kuten miesten nelinpelissä, lohdutuslukko satoi pois.

Kulta: Waters/Bright. Hopea: Kovalova/Smith. Pronssi: Ei pelattu.

Mixed Pro Doubles Recap

Yhdistä kaksi parasta pelaajaa ja saat melko lyömättömän Mixed Doubles -joukkueen. Kaksoispelaajat, Johns ja Waters liittoutuivat tavalliseen tapaan voittaakseen kultamitalin. He voittivat 1. sijan Riley Newmanin ja Jessie Irvinin hyvin pelatussa tiebreaker-finaalissa. 2. sijalla Vivienne David ja Thomas Wilson pelasivat erinomaisen tapahtuman ja voittivat sekä 11. että 3. sijan päästäkseen välieriin ja voittivat sitten sijalla 6 sijoitetun Tyson McGuffinin ja Catherine Parenteaun voittaakseen lohdutussarjan ja voittaen pronssia.

Kulta: Waters/Johns. Hopea: Irvin/Newman. Pronssi: David/Wilson

--------

Senior Pro Competition -pika yhteenveto

PPA ei painota Senior Pro -ammattilaisia ​​läheskään yhtä paljon kuin kilpailijakiertueensa, mutta se isännöi silti Senior Pro -divisioonaa (amatööriryhmien lisäksi tietysti) tapahtumissaan. Annamme lyhyen esittelyn voittajista jokaisessa PPA-kiertuetapahtumassa.

• Miesten Senior Pro Single: #1 Mattias Johansson voitti #11 Tom Yehin kultamitalille 10,(8),0.
  • Miesten Senior Pro Nelinpelit: 1. sijalla sijoittuva Dayne Gingrich & Altaf Merchant, jotka molemmat esiintyvät säännöllisesti ammattilaiskiertueella, voittivat #6 Steve Dawson & Todd Murphyn 1,3 kullalla.
  • Mixed Senior Pro Nelinpelit: sadeongelmien uhri, kultamitaliottelua #1 Kris Anderson & Kevin Boothin ja #2 Natalie Hill & Jamil Atchan välillä ei pelattu.

(Naisten Senior Pro -sarjoja ei pelattu)