Joey Logano omaksuu veteraaniroolin mestaruustaistelussa

Joey Logano on vasta 32-vuotias, mutta hän on veteraanikasvot neljälle kuljettajalle, jotka kilpailevat Nascar Cup -sarjan mestaruudesta tänä sunnuntaina Phoenix Racewaylla.

Logano on hänen 14. kokopäiväinen kautensa Nascarin päädivisioonassa, ja hän pyrkii voittamaan toisen mestaruutensa. Hän ei vain luota Team Penske -joukkueensa kykyyn voittaa sunnuntaina, vaan hän ymmärtää, että hänellä on etulyöntiasema vuoden 2020 mestariin Chase Elliottiin, Christopher Belliin ja Ross Chastainiin verrattuna.

"Luulen, että aiomme voittaa", Logano, joka vahvisti paikkansa Championship 4:ssä voitolla Las Vegas Motor Speedwayssa 16. lokakuuta, sanoi. "Emme juhli sitä tosiasiaa, että olemme Championship 4:ssä. Haluamme juhlia, kun olemme mestareita."

Logano on ainoa kuljettaja Championship 4:ssä, joka on lukinnut paikkansa Phoenixiin ennen viime viikonlopun kilpailua Martinsville Speedwaylla. Hänen kolme kilpailijaansa eivät tienneet, kilpailevatko mestaruuspalkinnosta, ennen kuin ruudullinen lippu heilutti sunnuntai-iltana.

Loganon etu menee. Hän selitti.

"Välittömästi, Vegasin jälkeisenä maanantaina, teimme suunnitelman siitä, kuinka aiomme voittaa (Phoenixissa)," Logano sanoi. "Mistä asioista meidän on puhuttava seuraavien kahden ja puolen viikon aikana, toteuttaessamme laatimamme suunnitelman, kuinka tehdä autostamme parempi ja varmistaa, että tiimi on valmis."

Vain 16 kuljettajaa on voittanut kaksi tai useampia Nascar Cup -sarjan mestaruuksia, ja viimeinen voitti Kyle Busch vuonna 2019, joka on tällä hetkellä alan ainoa kuljettaja, jolla on useita titteleitä. Logano voitti mestaruutensa vuonna 2018, mutta hän uskoo, että hänen 506 uransa alkua on tällä kertaa ratkaiseva tekijä.

Kolmella Loganoa vastaan ​​mestaruudesta kilpailevalla kuljettajalla on yhtä paljon kokemusta yhdistettynä kuin hänellä. Elliottilla on seitsemän täyttä kautta, Chastainilla neljä ja Bellillä kolme.

Vain kahdeksan vuotta sitten Logano oli nuori, kokematon kasvo mestaruustaistelussa. Hän oli tulossa ensimmäiseen mestaruuteensa 4 sen jälkeen, kun häntä oli mainostettu yhtenä urheilun historian parhaista tulevaisuudennäkymistä. Hän jopa ansaitsi Nascar Hall of Famer Mark Martinin lempinimen "Sliced ​​Bread", koska hän oli paras asia, jonka kukaan on koskaan nähnyt kehitysjaostoissa.

Loganolta kesti useita kausita ja siirtyminen Joe Gibbs Racingista Team Penskeen vakiinnuttaakseen asemansa johtavana kilpailijana. Siitä lähtien, kun Loganolla liittyi Penskeen vuonna 2013, hän on voittanut 28 voittoa, mukaan lukien vuoden 2015 Daytona 500. Hän voitti uransa ennätyksen kuusi osakilpailua vuonna 2015.

"On mukavaa olla mukana niin kauan kuin olen ollut", Logano sanoi. ”Voin käyttää tätä kokemusta hyväkseni. Olen edelleen 32-vuotias. Se on mukava paikka olla ja se on ainutlaatuinen paikka olla. Ei ole toista kilpailijaa, jolla on niin monta kierrosta kuin minulla ja joka on melko nuori. Sitä on hyödynnettävä tänä viikonloppuna."

Tänä vuonna Loganolla on kolme voittoa (Darlington, Gateway ja Vegas) ja 16 parasta 10:tä. Se on ollut vain keskimääräinen vuosi vuoden 2018 mestarille, jonka keskimääräinen tulos oli 10.7 sillä kaudella.

Kun Logano valmistautuu vuoden viimeiseen kilpailuun, hän on käyttänyt USA Networkin Nascar-dokumentteja Kisa mestaruudesta oppiakseen vertaisistaan.

"Minulle on mielenkiintoista jopa kilpailijana istua ja katsella sitä", Logano sanoi. ”Näen kuinka kilpailijani valmistautuvat kilpailuun ja millaista heidän viikkoelämänsä on. Se on ollut mielenkiintoista nähdä.

”En tiedä, käytänkö mitään heitä vastaan, mutta on mielenkiintoista nähdä, kuinka erilaista elämämme on. Työmme ovat samat, mutta elämämme ei voisi olla erilaisempaa."

Ja kaiken lisäksi Logano on niin luottavainen tittelitoivoihinsa, että hän miettii jo, kuinka hän voisi juhlia vielä kovemmin kuin ensimmäisen mestaruutensa jälkeen.

Logano sanoi: "Toivottavasti se on yhtä hyvä toisella kerralla."

Nascarin mestaruuskilpailu Phoenixissa alkaa sunnuntaina 6. marraskuuta klo 3 ET. NBC:ssä.