Inter Milan on iloinen saadessaan Romelu Lukakun takaisin, ja he tarvitsevat häntä

San Siron sisällä oli juhlatunnelmaa, mutta Inter-faneilta puuttui jotain, jota he eivät olleet kokeneet vähään aikaan ja joita he kaipasivat.

Inter voitti Mestarien liigassa 3-0 Viktoria Plzeniä vastaan ​​ja eteni kilpailussa toista vuotta peräkkäin 16-välieriin, ja samalla putosi Barcelonan erittäin vaikeasta ryhmästä.

Bayern München oli hyökännyt eteenpäin, ja useimmat kokivat Interin ja Barcan välisen, kuka selviää saksalaisten kanssa. Lopulta Inter voitti katalaanit heidän peräkkäisissä peleissään ja voitti Milanossa ennen kuin pelasi klassisen 3-3-tasapelin Camp Noussa, joka Interin olisi todella pitänyt voittaa.

Tasapeli tarkoitti, että he tarvitsivat vain voiton Tšekin mestarista edistyäkseen.

Henrikh Mkhitaryanin maalit ja Edin Dzekon aallokko saattoivat pelin 66:lle.th minuutti, tästä johtuu karnevaalimainen tunnelma loppuunmyyty Giuseppe Meazzassa.

Aplodit kuultiin toisen puoliajan alussa, kun Romelu Lukaku juoksi alas sivurajaa lämmittelemään. Belgialainen hyökkääjä ei ollut pelannut Interissä elokuun lopun jälkeen, jolloin hän kärsi reisilihasvamman, joka on pitänyt hänet poissa suurimman osan kaksi kuukautta.

Lukaku oli ollut Interin suuri hankinta viime kesänä ja toi 29-vuotiaan hyökkääjän takaisin hänen yksinäisen kauden jälkeen Lontoossa. Vaikka kyse on vain lainasopimuksesta, se, että hän palasi, sen lisäksi, että Inter piti kaikki huipputähdet, tarkoitti, että Simone Inzaghi painoi toimittamaan.

Silti Lukakun varhainen loukkaantuminen haitannut hyvänolontekijää Interissä jonkin aikaa, ja heidän alkukauden muotonsa on ollut hajanainen. Tiukka puolustus, joka ei antanut paljon maaleja kahden viime kauden aikana, on murentunut tällä kaudella.

Lautaro Martinez, Lukakun rikoskumppani kauden 2020/21 Scudetto-voiton aikana, kävi läpi toisen hedelmättömän loitsunsa maalin edessä, kun argentiinalainen ei löytänyt maalia kahdeksaan otteluun syys- ja lokakuussa.

Dzeko on ottanut Interin maalintekotaakan Lukakun ja Martinezin poissa ollessa, ja bosnialainen teki kuusi maalia kahden ensimmäisen kuukauden aikana. Dzeko, joka tuotiin Lukakun tilalle kaksi kesää sitten, mutta jota pidettiin sitten hänen aliopiskelijanaan hänen paluunsa valossa, on ollut yksi Interin parhaista esiintyjistä.

Joten kun minuutit kuluivat San Siron sisällä, Inter-fanit halusivat nähdä Lukakun. Silti Inzaghi pakotti heidät odottamaan, ja hän lopulta toi hänet kentältä, kun jäljellä oli vain 10 minuuttia. Lukakun suhde ultraihin ei ole täysin ratkaistu, mutta hän sai lämpimän vastaanoton tullessaan kentälle.

Lukaku kaipasi epätoivoisesti maalia, eikä hänellä kestänyt kauan löytää verkko, vaikka aikaa olikin vähän. Kun Plzen leiriytyi oman alueensa reunalle, Nicolo Barella otti pallon haltuunsa ja syötti sen Lukakun jalkoihin, joka oli kentän laidalla ja selkä maalia kohti.

Lukaku kääntyi sisään kentällä ja syötti Joaquin Correalle, joka näki minne Lukaku oli menossa ja odotti täydelliseen hetkeen päästäkseen hänet läpi. Lukaku oli murtautunut Plzen-puolustuksen linjojen läpi ja ampui ensimmäisen laukauksen, joka lensi alakulmaan. Lukakulla oli tavoitteensa ja yötyö oli valmis.

Lukaku ja Inter-fanit olivat saaneet mitä halusivat: kolme pistettä, pätevyys ja tähtihyökkääjänsä paluu.

Lukakun paluu on valtava bonus Interille, ja Dzekon muodosta huolimatta Lukaku tarjoaa enemmän uhkaa takana, huolimatta siitä, että Dzeko on teknisesti ylivoimainen.

Lisäksi Lukakun paluu ei voisi olla paremmin ajoitettu, kun Derby d'Italia on horisontissa. Inter aloitti kauden yhtenä Scudetton voiton suosikeista, mutta Napolin lentävä startti Interin hitaamman lisäksi tarkoittaa, että Inzaghin puolella on paljon jahdattavaa.

Ennen MM-taukoa heillä on myös kova peli Bergamossa Atalantaa vastaan. Jos he voittavat kaikki kolme jäljellä olevaa peliä Serie A:ssa, he saattavat silti olla mestaruuskilpailussa, sillä Napoli on tällä hetkellä kahdeksan pisteen päässä ja näyttää pysäyttämättömältä.

Mutta toistaiseksi Lukaku on palannut, ja Interillä on jalkapallon Mestarien liiga vuonna 2023.