Gavin Bottger ansainnut ensimmäisen Dew Tour -voiton, pitää olympiakultamitalin Keegan Palmerin miesten puiston finaalissa

Hän saattoi olla alan nuorin luistelija, mutta 15-vuotias Gavin Bottger osoitti, että taidolla on enemmän merkitystä kuin kokemuksella, kun hän otti voiton Dew Tourin miesten rullalautailupuiston finaalissa lauantaina.

Bottgerin ennätyspisteet 88 saavutettiin hänen ensimmäisellä juoksullaan, ja kentän 11 ​​muun luistelijan tehtävänä oli ylittää se.

Bottgerin juoksun kohokohtia olivat kickflip takapuoli 360 boksin yli hyppy McTwistiin syvässä päässä (joka voitti hänelle kilpailun parhaan tempun palkinnon), kickflip Indy lantion yli, kickflip jalkaplantti MTN DEW:ssä.DEW
siinä voi olla etupuolen slob-tehdas Toyota-pleksilasissa, yksijalkainen takapuoli 360, ohjaamon heelflip 360 Indy ja alley-oop-korivariaali 360.

Bottgerin oli vaikea pukea tunteitaan sanoiksi voittonsa jälkeen. "En voi selittää tätä tunnetta juuri nyt", hän sanoi minulle tarttuen pokaaliaan. "Se on hullua. Se on niin sairasta."

Brasilian Luiz Francisco sijoittui toiseksi ja Australian Keegan Palmer kolmanneksi.

Francisco, joka oli lähtöjärjestyksessä kahdeksas, oli alun perin omistanut sijoituksen kärjessä juoksunsa ansiosta, joka sisälsi variaalisen flipin Indyn, hardflipin Indyn yli lonkan, kaksinkertaisen kickflip-melonin yli box-hypyn ja kickflipin 50-50. MTN DEW voi sisältää.

Mutta Bottger voitti hänet ensimmäisellä juoksullaan eikä koskaan luopunut johdosta.

Bottger ja Palmer sijoittuivat 11:n luistelijan finaalissa sijalle 12 ja 12, ja tapa, jolla kilpailu pelattiin, teki mukaansatempaavan tarinan, koska Palmerilla oli mahdollisuus voittaa kilpailun viimeisellä kierroksella.

Palmer vaikeutti tuomareiden elämää juoksulla, joka sisälsi alley-oop Indy-ilman, Toyotan jatkeen suoran sisäänvedon, Madonna, alley-oop kickflip Indy fakielle ja kaksi 540:tä. Jännittävän pohdiskelun jälkeen Bottger pysyi kuitenkin kärjessä ja otti ensimmäisen Dew Tour -voittonsa ja toisen palkintokorokkeensa.

”Se oli paras juoksuni; se oli kaikki mitä olin suunnitellut", Bottger sanoi kilpailun jälkeen. Palmerin katsominen viimeiselle juoksulleen ilman mahdollisuutta vastata takaisin oli "erittäin hermoja raastavaa".

"Hän voisi tehdä sen helposti", Bottger sanoi. "Hän on todella hyvä."

Palmer, 19, voitti kultaa Tokion olympialaisissa viime kesänä, jossa rullalautailu teki debyyttinsä. Hän sijoittui aivan palkintokorokkeelta viime viikon X Gamesissä, jossa Bottger voitti hopeaa.

"Olen iloinen, että minulla oli kilpailu vyölläni, enkä ollut tulossa suoraan olympialaisista [Dew Tourille]", Palmer kertoi minulle lauantain kolmannen sijansa jälkeen.

Olympiakultamitalisti sai paljon kiitosta myös Dew Tourin kilpailijoistaan, mukaan lukien kaverinsa "Gavo" (Bottger).

”Se on vaikea edes kuvailla, jätkä; kaikki nämä kaverit repivät täällä”, Palmer sanoi. "Gavo, Luiz, Cory [Juneau], [Alex] Sorgente… luistelutaso on juuri nyt rokkarilla."

Viime vuoden Dew Tourilla Bottger oli Palmerin asemassa, ja hänellä oli mahdollisuus päästää Red Bull -joukkuetoverinsa Zion Wrightista, joka nousi ensimmäiselle juoksulla – jota hän ei ollut edes yrittänyt käytännössä – nousta ensimmäiseksi. paikka. Hänen takapuolensa 540 tulivuoren yli hänen ensimmäisellä osumallaan – temppu, jota kukaan muu ei ollut yrittänyt – sai tapahtumapaikan raivoon.

Paikka oli edelleen surinaa, kun Red Bull -tallikaveri Bottger saapui paikalle saadakseen tilaisuuden vastata. Bottgerin juoksu – joka päättyi Cabin heelflip Indyn tarttumiseen takaisin hännän shuvitiin – oli riittävän tekninen ja puhdas aiheuttamaan vakavaa jännitystä tuomarien pohtiessa, mutta lopulta hän ei päässyt Wrightin kärkeen ja sijoittui kolmanneksi ruotsalaisen Oskarin kanssa. Rozenberg sijoittui toiseksi.

Wrightin voitto toi hänelle paikan Yhdysvaltain olympialaisten miesten puistorullalautailuun, sillä Dew Tour toimi viimeisenä karsintaotteluna ennen pelejä.

Bottger kuului suurempaan Yhdysvaltain rullalautailumaajoukkueeseen ennen Tokion kisoja, mutta Wrightin yllätys Dew Tourin voitto merkitsi, että Bottger ei voinut ansaita tarpeeksi pisteitä päästäkseen neljän miehen olympiapuistojoukkueeseen.

Bottger on jälleen kerran nimetty Yhdysvaltain vuoden 2024 rullalautailujoukkueeseen, ja hän sanoi, että Pariisin 2024 kisat ovat ehdottomasti hänen tavoitteensa.

Alun perin South Lake Tahoesta kotoisin olevan Bottgerin vanhemmat Renee ja Scott muuttivat perheen San Diegon alueelle, jotta Bottger voisi keskittyä nousevaan rullalautailuuraansa. Hän voitti tittelin Dew Tourin amatööripuistojen finaalissa vuonna 2018 – jossa hän oli 11-vuotiaana myös alan nuorin.

Bottger kuului aiemmin Powell-Peralta-joukkueeseen, mutta erosi vuonna 2019. Tyhmäjalkaista luistelijaa sponsoroivat myös alan raskaat sarjat Volcom, Spitfire, Independent ja tietysti Red Bull.

Vaikka Bottgerin ensimmäinen pro-kilpailu oli vuonna 2018, hän ei ole vielä kääntynyt Real Skateboardsin ammattilaiseksi. Näin ei ehkä ole enää pitkään aikaan.