Erik Ten Hag todistaa olevansa Manchester Unitedin voittaja

Kun Manchester Unitedin pelaajat ilmestyivät Wembley-stadionin parvekkeelle noutamaan Carabao Cupia Newcastlen finaalissa sunnuntaina 2-0 voiton jälkeen, he saivat kutakin suurella hurrauksella iloisilta kannattajilta.

Mutta suurin hurraus oli varattu, kun seuran manageri Erik ten Hag nousi seisomaan heidän rinnalleen.

United-fanit tunnustivat perustavanlaatuisen totuuden, että tämä oli hollantilaisen voitto, joka mahdollisti hänen viimeisten yhdeksän kuukauden aikana tekemiensä merkittävien muutosten ja hänen joukkueeseensa juurruttaman sitkeyden ja luonteen ansiosta.

Unitedin voitto ei ollut erityisen houkutteleva, mutta pelaajat löysivät tavan voittaa ja varmistaa seuran ensimmäinen pokaali kuuteen vuoteen. Ten Hag itse tiivisti asian täydellisesti sanoessaan: "Se ei ollut paras jalkapallo, mutta se oli tehokasta."

Finaali ei ole paikka pelata parasta jalkapalloasi, se on vain paikka voittaa, ja se osoitti, että Ten Hag Unitedilla on nyt todellinen voittaja managerina.

On ehkä liian aikaista tehdä suuria ilmoituksia, mutta Ten Hag näyttää olevan manageri, jota United on etsinyt siitä lähtien, kun Sir Alex Ferguson jäi eläkkeelle kymmenen vuotta sitten.

Viime viikolla he jakoivat illallisen yhdessä ravintolassa Cheshiressä, ja sunnuntaina he jakoivat syleilyn Wembleyn syliin Unitedin voiton jälkeen, ennen kuin he poseerasivat myöhemmin Carabao Cup -pokaalin kanssa.

Ten Hagissa on monia samoja piirteitä kuin legendaarisella edeltäjällään: kurinalaisuuden korostaminen, keskittyminen luonteeseen ja kestävyyteen, näennäisesti sammumaton voitonhimo sekä kyky hallita ja hallita pelejä.

Näin tapahtui Wembleyllä, jossa Newcastle voi mahdollisesti tuntea itsensä loukkaantuneeksi heidän vieläkin pidempään pokaalin odotuksensa pitkittymiseen.

Sillä vaikka Eddie Howen joukkue piti itseään pelissä hallussaan 61 prosenttia ja laukauksia enemmän kuin Unitedilla, ainoa tilasto, jolla todella oli merkitystä, oli se, että heidän vastustajansa tekivät kahdesti maalin, kun he eivät onnistuneet rekisteröimään maalia.

Newcastle aloitti vahvempana puolena ja näytti hyötyvän viikon mittaisesta tauosta, jonka he nauttivat ennen finaalia, kun taas Unitedin, joka oli pelannut Barcelonaa vastaan ​​vain kolme päivää aiemmin, kesti kauemmin päästä peliin.

Vain kahdeksan minuutin kuluttua Diogo Dalot sai varoituksen Allan Saint-Maximinin virheestä, ja 32. minuutilla ranskalainen laitahyökkääjä löi portugalilaisen oikeanpuoleisen rangaistusalueella, jonka kapeasta kulmasta saadun laukauksen sitten torjui David De Gea. .

Mutta minuuttia myöhemmin United otti vihdoin hallinnan, kun Casemiro pääsi maaliin Luke Shaw'n loistavasti syötetystä vapaapotkusta, ja kuusi minuuttia myöhemmin Marcus Rashford tuplasi johtonsa, kun hänen laukauksensa torjui ratkaisevasti Sven Botmanin väistääkseen Loris Kariuksen.

Tuntui anteliaalta, melkein epäoikeudenmukaiselta, että United saattoi palata pukuhuoneeseensa puoliajalla kahden maalin johdolla, mutta he olivat heränneet eloon, kun sillä oli merkitystä.

Siitä lähtien kyse oli Ten Hagin älykkäästä pelinhallinnasta ja vaihdoista, joita hän teki turvatakseen Unitedin johtoaseman.

Puoliajalla Unitedin manageri otti Dalotin pois ja päätti, että koska hän oli jo saanut keltaisen kortin, hän edusti liian suurta riskiä. Aaron Wan-Bissaka, joka ei valitettavasti aloittanut finaalia, otti paikkansa ja oli kiistatta Unitedin paras pelaaja toisella puoliajalla, jättämättä mitään ohi.

Marcel Sabitzerin ja Scott McTominayn esittely penkiltä 69. minuutin pelin jälkeen saattoi näyttää puolustavalta, mutta itse asiassa antoi Unitedille paremman suojan.

United tyytyy nyt istumaan alas ja antamaan Newcastlen tulla luokseen, mutta heidän vastustajansa yrittivät testata De Geaa, ja heidän parhaansa tehtiin vasta 88.th minuutilla, kun vaihtopelaaja Jacob Murphy laukaisi vain tolpan ohi.

Ten Hagin joukkue näytti todennäköisemmältä maalinteossa, ja heidän olisi pitänyt itse asiassa kasvattaa johtoaan, kun he erosivat kahdesti toisella puoliajalla, mutta Karius torjui Rashfordilta ja Bruno Fernandesilta.

Voitossa oli Ten Hagin leima kaikkialla: Lisandro Martinezin ja Raphael Varanen kumppanuus, Casemiron sopimus, Marcus Rashfordin ja Wan-Bissakan upea herätys sekä Sabitzerin ja Wout Weghorstin vaikuttavat tammikuun lainasopimukset.

Viime vuosina on ollut turhautumista, että United värväsi väärät hahmot, jotka eivät tehneet mitään pukuhuoneen tunnelman eteen, mutta heidän onnistumisensa oikeiden hahmojen löytämisessä nyt näkyi joukkueen juhlissa.

Varane ja Casemiro ovat voittaneet yhdeksän Mestarien liigaa keskenään; Varane ja Martinez ovat kumpikin voittaneet maailmancupin, mutta kaikki juhlivat Carabao Cupin valtaamista samalla intohimolla ja innostuksella.

Ten Hag on luonut oman kuvansa mukaisen voittajajoukon. Ottelun jälkeisen lehdistötilaisuuden jälkeen hollantilainen unohti ottaa palkinnon mukaansa. "Voin jättää sen, koska saamme toisen", hän vitsaili.

Ten Hag alkoi jo miettiä voittavansa lisää, ja hänen puolellaan on tällä kaudella vielä kolme muuta pokaalia tarjolla.