DFL Supercup tarjoaa tärkeitä oppitunteja Bayern Münchenille ja RB Leipzigille

Bayern München ja RB Leipzig ovat aloittaneet Bundesliigan kauden 2022/23 näyttävästi. Rekordmeister ja nykyiset DFB Pokalin voittajat kohtasivat toisensa DFL Supercupissa lauantaina 47,000 3 fanin edessä Red Bull Arenalla Leipzigissä. Bayernin ensimmäisen 0 minuutin 45-3-johdon jälkeen Leipzig hyökkäsi takaisin ja jäi niukasti, ja peli päättyi 5-XNUMX Rekordmeisterin hyväksi.

Jamal Musiala (14'), Sadio Mané (31'), Benjamin Pavard (45') johti Bayernille vakuuttavasti. Sitten Marcel Halstenberg (59') laittoi Leipzigin laudalle ennen kuin Serge Gnabry (66') näytti lyövän pelin. Mutta Christopher Nkunku (77') ja Dani Olmo (89') pääsivät lähelle, ennen kuin Leroy Sané (98') vihdoin laittoi pelin tauolle.

"Emme ole tyytyväisiä", Dani Olmo sanoi Leipzigin paluuyrityksestä pelin jälkeen. Espanjalainen laitahyökkääjä oli näkyvästi turhautunut Leipzigin ensimmäisestä puoliskosta ja sen aiheuttamasta syvästä kuopasta. "Meidän on parannettava ja opittava tästä pelistä ja muutamasta viime pelistä."

Olmo viittasi peliin Liverpoolia vastaan, että Leipzig hävisi 5-0. Tulos, joka näytti jossain vaiheessa mahdolliselta myös lauantaina. Etenkin Bayernin Jamal Musiala pelasi myrskyisän pelin ja oli helposti kentän paras pelaaja.

"Voimme luoda paljon paikkoja, ja sinun on varmistettava, että olemme armottomia myös puolustuspuolella", Musiala sanoi. Saksalainen teini pelasi roaming-numerossa 10 vasemmalla ja hänellä oli runsaasti tilaa olla luova. "Vasen puoli on hyvin avoin, ja voit aina kiertää mennäksesi ulos tai tullaksesi sisään."

Leipzig teki Musialan helpoksi löytää huoneen, rikkoa linjat ja aiheuttaa kaikenlaisia ​​vaarallisia hetkiä. Onneksi Leipzig kuitenkin Musiala sammui 60 minuutin jälkeen. Ilman teini-ikäistä Leipzigin hyökkääjät pääsivät yhtäkkiä vapaasti hyökkäämään vapaammin, koska heidän oma takalinjansa ei enää ollut vaarassa joutua erilleen, mikä antoi heille mahdollisuuden olla seikkailunhaluisempia.

"Pelasimme huonosti ensimmäisellä puoliajalla", RB Leipzigin maalivahti Peter Gulacsi sanoi pelin jälkeen. – Annoimme heille vähintään kaksi maalia asetettujen pelien jälkeen. Emme olleet tarpeeksi valppaita, ja kolme maalia puoliajalla ei ollut helppo palata takaisin. He ansaitsisivat voittaa pelin, koska koko 90 minuutin aikana; he olivat parempi joukkue."

Lopulta molemmille seuroille oli tärkeitä opetuksia vain yksi kausi ennen Bundesliigan todenmukaista alkua. Leipzigille se oli toinen kerta peräkkäin, kun he päästivät viisi maalia huippujoukkuetta vastaan. "Meillä ei ole tapana päästää niin monta maalia", Gulacsi sanoi.

Leipzig osoitti alijäämiä puolustuksessa ja siirtymäpelissä Bayernia vastaan. Ensimmäisellä puoliajalla Domenico Tedescon järjestelmä vaikutti kaoottiselta, ja hänen joukkueensa tarttui usein, kun hän siirsi pallon nopeasti eteenpäin. Hyökkääjä Christopher Nkunku näytti hävinneeltä, ja peli parani vasta Olmon tullessa toisella puoliajalla (52').

Myös vaihdoilla oli merkitystä Bayernille, mutta heidän tapauksessaan negatiivisesti. Peli kääntyi, kun Musiala otettiin pois 60. minuutilla. 19-vuotias pomoi keskikenttää ja oli uskomattoman tärkeä siirtymähetkellä.

Vaikka Musiala ei ollut naulattu aloittaja, hän esitti asian, että häntä tulisi pitää ykkösjoukkueen olennaisena jäsenenä. Toinen tekijä oli Bayernin puolustus, ja Dayot Upamecanon ja Lucas Hernándezin takalinja kamppaili toisella puoliskolla hillitäkseen Leipzigin korkean lehdistön ja keskikentän dominanssin.

Nagelsmann on varmasti huolissaan siitä, että hänen joukkueensa johtaa melkein 3-0 ja sitten 4-1 johtoon. Rekordmeisterilla on työtä tehtävänä; Matthijs de Ligtin saaminen kuntoon on ensiarvoisen tärkeää puolustusturvallisuuden lisäämiseksi. Musiala ja Marcel Sabitzer olivat Bayern Münchenin kohokohtia.

Lopputulos on, että Bayernille on vielä tehtävää. Mutta Nagelsmann tarkastelee tulosta ymmärtäen, että vaikka hänen puolellaan on ongelmia, kilpailijat, kuten RB Leipzig, ovat vielä kaukana haastamasta joukkuettaan aidosti tämän kauden mestaruudesta.

Manuel Veth on ohjelman isäntä Bundesliiga Gegenpressing Podcast ja USA: n aluepäällikkö siirtomarkkinoilla. Hänet on julkaistu myös Guardianissa, Newsweekissä, Howlerissa, Pro Soccer USA:ssa ja useissa muissa julkaisuissa. Seuraa häntä Twitterissä: @ManuelVeth