Costa Rica upottaa Uuden-Seelannin MM-kisoihin

Heillä oli suurin osa pallon hallussa ja mahdollisuudet. Heillä oli jopa pallo verkon takaosassa talismanihyökkääjän Chris Woodin vaistomaisen, lähietäisyyden maaliin, mutta erotuomari Abdulla Hassan Mohamed katkaisi maalin Matthew Garbettin rikkomuksesta.

Uuden-Seelannin All Whites olivat itsevarmoja ja tarkkoja, mutta jalkapallo eliittitasolla on usein raskasta ja anteeksiantamatonta. Joukkueet voittavat ja häviävät ottelut silmänräpäyksessä. Vain kolmen minuutin jälkeen veteraanihyökkääjä Joel Campbell, aikoinaan Arsenalissa, ajoitti juoksunsa täydellisyyteen saadakseen yhteyden teini-ikäisen Jewison Benetten matalaan ristiin ja työnsi pallon kotiin 1-0.

Se oli Costa Rican ensimmäinen ja viimeinen hyökkäys ensimmäisen puoliajan aikana. Ticoilla oli unelmansa alku. He olivat 87 minuutin päässä viimeisimmän MM-lipun saamisesta. Uusi-Seelanti pysyi rauhallisena ja hyödynsi epäröintiä Costa Rican puolustuksessa luodakseen vaaraa ja tilaisuuksia viidentoista minuutin jälkeen. Maalisuun armoilla Alex Grieven olisi pitänyt pärjätä paremmin. 36. minuutilla Uusi-Seelanti vaati rangaistuspotkun Woodin työntämisestä, mutta erotuomari ei saanut sitä.

Puoliajalla Costa Rica soitti muutokset, jolloin Kendall Waston, 34, ja Bryan Ruiz, 36, sekä Carlos Martinez. Ticos on ikääntyvä joukkue, mutta he päättivät Concacafin karsintaottelut XNUMX pisteellä viimeisestä seitsemästä ottelustaan ​​nostaen Panaman neljännelle sijalle. Veteraanit näyttivät kokemuksensa ja pelinhallintansa tauon jälkeen. Sitkeä Ruiz antoi jonkin verran sysäystä eteenpäin. Costa Ricalle avautui tilaa, kun Uusi-Seelanti lähti etsimään tasoitusta.

Se tasoitus ei koskaan saapunut. Sen sijaan Kosta Barbarouses lähetettiin pois huonosta syöksystä, joka otti Calvon nilkan. Tällä kertaa Uusi-Seelanti saattoi valittaa vähän, mutta 22 minuutin pelin jälkeen All Whites jahtasi peliä, maalia ja miestä tappiolla. Se oli vaikea All Whitesille, nuorelle ja tiiviille ryhmälle, joka otti harppauksia valmentaja Danny Hayn johdolla. He jatkoivat taistelua, mikä teki numeerisesta haitasta merkityksettömän, mutta pelattuaan yhden parhaista otteluistaan ​​he jäivät tyhjin käsin.

"Suoritus oli ilmiömäinen", Hay sanoi flash-haastattelussa ja myönsi, että hänen tiimiltään puuttui viimeistely. - Päästäminen oli todella pettymys, mutta sen jälkeinen vastaus oli pelaajilta uskomaton. Hallitsimme ottelua täysin. Olimme sensaatiomaisia. Jopa kymmenen miehen kanssa hallitsemme joukkuetta, joka on nyt menossa MM-kisoihin. Päästämämme maalin tapa satuttaa vielä pitkään.

Kun stadionin ympärillä soi "Ticos"-laulut, Costa Ricasta tuli 32. ja viimeinen maailmancupin finalisti. Ticos täydentää MM-sarjan ja sijoittuu E-lohkoon Espanjan, Saksan ja Japanin rinnalla. Costa Ricalaiset kohtaavat avausottelussaan 23. marraskuuta Espanjan kanssa kaksi päivää sen jälkeen, kun Senegal ja Alankomaat aloittivat MM-kisat.