Brasilia tyrmäsi Etelä-Korean 4-1 ja eteni puolivälieriin

Kärkilinja

Brasilia pudotti Etelä-Korean MM-turnauksesta maanantaina ja eteni puolivälieriin, mikä merkitsee kahdeksatta peräkkäistä kertaa MM-kisojen historian menestynein joukkue, joka on päässyt kierrokselle.

Key Facts

Brasilian Vinicius Junior teki maalin Etelä-Koreaa vastaan ​​vain seitsemän minuutin kuluttua ottelun ensimmäisestä puoliskosta, jota seurasi Neymar rangaistuspotkulla ja Richarlisonin ja Lucas Paquetan maaleja.

Neymar, joka on tehnyt 77 maalia Brasilian maajoukkueessa, tarvitsee vain yhden lisää saavuttaakseen brasilialaisen jalkapallolegendan Pelen maan kaikkien aikojen parhaan maalintekijän tittelissä (7 näistä maaleista tehtiin MM-kisoissa).

Vaikka Etelä-Korean takalinja kamppaili puolustaakseen Brasilian hyökkäyksiä, Seung-Ho Paik teki maalin toisella puoliajalla ja nosti tilanteeksi 4-1 varsinaisella peliajalla.

Yllättävä tosiasia

Brasilia on voittanut viisi maailmanmestaruutta, eniten turnauksen historiassa.

Mitä katsella

Perjantaina Brasilia kohtaa puolivälierissä Kroatian, joka eteni seuraavalle kierrokselle kukistettuaan Japanin rangaistuspotkutuloksilla 3-1 tasapelin 1-1 jälkeen. Jos Brasilia voittaa Kroatian, se kohtaa välierissä perjantain Argentiina–Alankomaat -ottelun voittajan.

Avaintaustaa

Maanantaina turnaukseen jäävät 11 joukkuetta ovat Brasilia, Hollanti, Argentiina, Ranska, Englanti, Kroatia, Brasilia, Marokko, Espanja, Portugali ja Sveitsi. USA oli lyöty tajuttomaksi Hollannissa lauantaina. Kroatia, Hollanti, Argentiina, Englanti ja Ranska ovat jo varmistaneet paikkansa turnauksen puolivälierissä, joten kuusi jäljellä olevaa joukkuetta kilpailee kolmesta jäljellä olevasta paikasta. MM-finaalin on määrä pelata sunnuntaina 18. joulukuuta.

Big Number

$ 440 miljoonaa. Sen verran sisään palkintorahoja FIFA jakaa 32 MM-kisoissa osallistuneelle maajoukkueelle, mukaan lukien 42 miljoonaa dollaria voittajalle.