Bayern München lopetti Bundesliigan kriisin voitolla Wolfsburgista 4-2

Paperilla Bayern München on lopettanut MM-kisojen jälkeisen minikriisinsä. Rekordmeister voitti Mainzin puolivälissä 4-0 DFB Pokalissa ja, mikä vielä tärkeämpää, päätti kolme peräkkäistä peliä 1-1-tasapelin voitolla Wolfsburgista 4-2.

Pinnalla katsottuna tuloskriisi on ohi. Mutta voitto Wolfsburgista osoitti myös paljon puutteita, joita tehokkaampi vastustaja olisi voinut paremmin tutkia. Bundesliga.comin mukaan Wolfsburg johti xG:tä 2.71-0.68.

Ei ole yllättävää, että Bayernin päävalmentaja Julian Nagelsmann myönsi, että hänen joukkueensa saattoi olla onnekas sunnuntai-iltana. "Voitto oli ratkaiseva", Nagelsmann sanoi medialle pelin jälkeen. – Teimme kolme maalia kolmesta ensimmäisestä maalipaikasta, mikä helpotti meitä.

Kingsley Comanin (9' ja 14') ja Thomas Müllerin (19') kolme maalia näyttivät tappaneen pelin varhain, mutta Jakub Kaminskin myöhään ensimmäisen puoliajan maali avasi oven Wolfsburgille. Sitten 54. minuutilla Joshua Kimmich karkotettiin toisella keltaisella kortilla.

"Olimme liian rennosti 3-0-tilanteen jälkeen ja päästimme Wolfsburgin takaisin peliin", Nagelsmann sanoi. Vain Jamal Musialan henkilökohtaisen taikuuden ansiosta 73. minuutilla Bayern onnistui vihdoin sinetöimään pelin / Jamalin maali oli ratkaiseva”, Nagelsmann sanoi. "Otamme kolme pistettä ja siirrymme eteenpäin."

Mutta edes Bayernin neljännen maalin jälkeen Wolfsburg ei hävinnyt. Wolves teki toisen maalin 81. minuutilla, kun Mattias Svanberg vihdoin muutti yhden monista mahdollisuuksistaan. Yannick Gerhardt teki kolmannen maalin vain hetkeä myöhemmin, mutta VAR puuttui asiaan ja vei toivon Wolfsburgin paluun.

Tulos tarkoittaa, että Bayern pysyy toistaiseksi taulukon kärjessä. Yksi piste ennen Union Berlinia, kolme pistettä ennen Dortmundia, neljä pistettä edellä Leipzigia ja viisi pistettä ennen Frankfurtia. Kaikki nämä osapuolet ovat kuitenkin edelleen otsikkohaasteessa.

Lisäksi nämä osapuolet ovat myös ottaneet huomioon, että tämä Bayern-puoli on päivystettävä. Pelissä oli useita kohtia, joissa tehokkaampi Wolfsburg olisi voinut tehdä maalin. Bayernin entisen pomo Niko Kovacin valmentama seura teki myös kaksi ensimmäistä maalia ja kaivoi itsensä mahdottomaan reikään.

"Bayern teki kolme maalia kahdesta ensimmäisestä laukauksestaan, koska Kingsley's oli risti, ei laukaus", Kovac sanoi meidalle pelin jälkeen. "Uskon, että olimme erittäin epäonnisia, kun hävisimme tänään. Heidän yksilöllinen laatunsa teki eron.”

Bayern näkee sen tietysti eri tavalla. Nagelsmann ja seuran pomot näkevät tämän tyypillisenä Bayernin kaltaisena tehokkaana suorituksena. He korostavat myös, että tämä voitto oli välttämätön viikolla, jolloin kapteeni ja tällä hetkellä loukkaantunut maalivahti Manuel Neuer antoi kiistanalaisen kaksoishaastattelun The Athleticille ja Süddeutsche Zeitungille.

Tuossa haastattelussa Neuer kritisoi voimakkaasti Bayernin pomoja siitä, että he erottivat maalivahtivalmentajansa Toni Tapalovicin. Vaikka lausunnot, kuten usein ennätysmestareita ympäröivässä mediakattilassa, olivat ylipuhuttuja, tappio tai tasapeli Wolfsburgia vastaan ​​olisi varmasti avannut tulvaportit mediasirkukselle. Mutta sen sijaan tulos antaa kaikille Säbener Straße -kadulla aikaa rauhoittua.

Mutta mitä tulos merkitsee mestaruuskilpailulle? Kuten aina, totuus on jossain puolivälissä tämän tuloksen arvioinnissa. Bayern ottaa onnellisesti nämä kolme pistettä ja ilmoittaa olevansa kunnossa. Vastustajat huomaavat, että Bayern voi silti voittaa onnellisia pelejä. Mutta salaa he tajuavat, että tällä kaudella on mahdollisuus voittaa Bundesliigan mestaruus.

Manuel Veth on ohjelman isäntä Bundesliiga Gegenpressing Podcast ja USA: n aluepäällikkö siirtomarkkinoilla. Hänet on julkaistu myös Guardianissa, Newsweekissä, Howlerissa, Pro Soccer USA:ssa ja useissa muissa julkaisuissa. Seuraa häntä Twitterissä: @ManuelVeth