Bayern München voitti Barcan 2-0 Lewandowskin palattua, mutta epäilykset säilyvät

Bayern München voitti Barcelonan 2-0 entisen tähti Robert Lewandowskin suurena paluupelinä. Vaikka Lewandowskilla olikin paikkansa, Lucas Hernándezin (50') ja Leroy Sanén (54') toisen puoliajan maalit varmistivat Bayernille kaikki kolme pistettä viime kädessä mukavalla tavalla.

Itse asiassa Barcelonan antautumisnopeus ensimmäisen maalin jälkeen oli vaikuttava. Bayern oli juuri kamppaillut ensimmäiset 45 minuuttia vain päästäkseen umpikujaan Hernándezin puskulla Joshua Kimmichin kulman jälkeen. Sitten vain neljä minuuttia myöhemmin peli päättyi, kun Sané avasi Barcan puolustuksen tehden 2-0.

"Ensimmäisellä puoliajalla Barcelonalla oli paremmat mahdollisuudet kuin meillä - viimeinen pallomme ei ollut aivan siellä", Bayernin päävalmentaja Julian Nagelsmann sanoi pelin jälkeen. "Asiat paranivat paljon toisella puoliajalla, ja tehokkuutemme teki eron tänään."

Lewandowski olisi yksinään voinut päättää sen ensimmäisellä puoliajalla. "Olemme onnekkaita, että hän lähetti tuon lentopallon baarin yli, ja olin siellä toisessa tilaisuudessa", Bayernin maalivahti Manuel Neuer sanoi pelin jälkeen. "Näytimme tänään hyvää puolustuspeliä."

Toinen osa oli aito, mutta vasta toisella puoliskolla. Ensimmäisellä puoliajalla erityisesti Alphonso Daviesin täytyi kiirehtiä takaisin useaan otteeseen sammuttaakseen tulipaloja. Kanadalainen oli onnekas, että hänen virhettään Ousmane Dembéléä vastaan ​​rangaistuslaukauksen sisällä (44') ei katsottu rangaistuspotkuksi.

Sitten tuli Bayernin kaksi nopeaa maalia toisella puoliajalla, jotka monin tavoin maalaavat ensimmäisen puoliajan monet puutteet. Tärkeintä on kuitenkin se, että Rekordmeisterillä oli kamppailun jälkeen kolmessa peräkkäisessä Bundesliiga-ottelussa jälleen jaksoja, jolloin joukkueilla oli ongelmia vastustajan hillitsemisessä.

Mutta ehkä fanit ja media ovat olleet liian ankaria Bayernille? ”Emme saisi liioitella; voitimme CL-pelimme”, Neuer sanoi. – Meillä oli tilaa Interiä ja Barcelonaa vastaan. Meidän on kuitenkin pärjättävä paremmin takajoukkueita vastaan. Tällainen vastustaja odottaa meitä nyt viikonloppuna Augsburgissa.

Neuerin lausunnoissa on osa totuutta. Bayernillä oli fantastinen alku, ja monet tarkkailijat katsoivat, että Bundesliiga päättyi elokuussa voittojen jälkeen Frankfurtia (6-1), Wolfsburgia (2-0) ja Bochumia (7-0) vastaan.

Bayern näytti pysäyttämättömältä 15-1 maalinteon jälkeen liigassa, mutta sitten tuli kolme tasapeliä. Ensin Gladbach piti Bayernin 1-1-tasapelissä, sitten Union Berlin vei Bayernille pisteen 2-2-tasapelissä, ja lopulta Stuttgart onnistui myös 2-2-tasapelissä putottuaan kahdesti Allianz Arenalla.

Kolme voittamatonta Bundesliiga-ottelua keskeytti erittäin vakuuttava 2-0-voitto Inter Milania vastaan ​​San Sirossa. Peli Interiä vastaan ​​oli ehkä tämän kauden paras esitys niihin kymmeneen minuuttiin Barcaa vastaan ​​tänään, jolloin Bayern varmisti vielä kolme pistettä ja historiallisen 30 lohkovaiheen pelin Mestarien liigassa ilman tappiota – mikä vastaa Real Madridin ennätystä.

Ehkä media on ollut liian ankara Bayernille. Rekordmeister on nyt voittanut Inter Milanin ja Barcan kuoleman ryhmässä ja voi pääsääntöisesti päästä seuraavaan vaiheeseen kahdella voitolla Viktoria Plzenistä.

Epäilykset jatkuvat, kunnes tulokset paranevat Bundesliigassa. Seuraavana on Augsburg, joukkue, joka ei anna Bayernille tilaa, jonka Barca teki tässä pelissä. Lisäksi Rekordmeister saattaa olla ilman Hernándezia ja Dayot Upamecanoa, jotka molemmat saivat loukkaantumisia tänä iltana.

Se on ehkä tärkein takeway Barça-ottelusta. Bayern sai työnsä valmiiksi ja sai Lewandowskin palattua Allianz Arenalle, mutta epäilykset säilyvät, kunnes Bundesliigan tulokset paranevat.

Manuel Veth on ohjelman isäntä Bundesliiga Gegenpressing Podcast ja USA: n aluepäällikkö siirtomarkkinoilla. Hänet on julkaistu myös Guardianissa, Newsweekissä, Howlerissa, Pro Soccer USA:ssa ja useissa muissa julkaisuissa. Seuraa häntä Twitterissä: @ManuelVeth