Argentiina selviytyi huikeasta Hollannin paluun päästäkseen MM-kisojen välieriin

Kärkilinja

Argentiina ja tähtihyökkääjä Lionel Messi ovat siirtymässä MM-välieriin selvittyään järkyttävästä kahden maalin toisen puoliajan paluun Hollannista ottelussa, jota monet pitävät turnauksen viihdyttävimpänä tähän mennessä.

Key Facts

Argentiina voitti ottelun 4-3 rangaistuspotkukilpailussa, kun jatkoajan jälkeen tilanne oli 2-2.

Argentiina joutui Messin ja Nahuel Molinan maalien ansiosta 2-0-johtoon, mutta hukkasi johdon pois toisen puoliajan viimeisillä minuuteilla.

Alankomaat sai ensimmäisen maalin takaisin Wout Weghorstin tuloksella 83. minuutilla, ja sitten tasoitti ottelun toisella Weghorstin maalilla 10. peliminuutilla, kun oli jäljellä vain sekunteja.

Big Number

17. Näin monta keltaista korttia jaettiin kaoottisessa ottelussa, mikä teki uuden MM-ennätyksen. Punaisia ​​kortteja ei tullut.

Mitä katsella

Argentiina kohtaa Kroatian välierissä tiistaina sen jälkeen, kun Kroatia koki massiivisen järkytyksen aiemmin perjantaina. Turnauksen suosikki Brasilia.

Avaintaustaa

Argentiinan juoksua seurataan tiiviisti ympäri maailmaa, koska sen odotetaan olevan Messin, 35, viimeinen mahdollisuus voittaa maailman suurin urheilutapahtuma. Hän oli lähellä voittoa vuonna 2014, kun Argentiina hävisi Saksalle MM-finaalin jatkoajalla, mutta vuoden 2022 MM on nyt ainoa kerta hänen urallaan, kun hän on edennyt neljännesvälierän jälkeen. Hollanti lähti otteluun altavastaajana huolimatta vahvasta esityksestä lohkovaiheessa ja 3-1 voittaa USA:n 16. kierroksella.

Tangentti

Marokko on ainoa muu kuin Euroopan ulkopuolinen joukkue jäljellä MM-kisoissa se on jo tehnyt historiaa ensimmäisenä arabimaana, joka on selvinnyt puolivälieriin. Jos Marokko voittaa ottelunsa Portugalia vastaan ​​lauantaina, siitä tulee ensimmäinen afrikkalainen joukkue, joka on koskaan selvinnyt välieriin.

Kirjallisuutta

World Cup Shocker: Kroatia tyrmäsi suosikki Brasilian, vaikka Neymar solmi Pelén maaliennätyksen (Forbes)

Yhdysvaltain miesten joukkue putosi MM-kisoista 3-1 tappiolla Alankomaille (Forbes)

Mitä katsoa MM-finaalissa: Messin viimeinen kanta, Neymar vs. Pelé, Marokon juoksu ikuisiksi ajoiksi ja paljon muuta (Forbes)