Alexander Zverev voitti 19-vuotiaan sensaatio Carlos Alcarazin päästäkseen Ranskan avointen välieriin

Alexander Zverev jatkaa hengissä ensimmäistä Grand Slam -tittelinsä varten, kun taas Carlos Alcaraz joutuu odottamaan seuraavaa tilaisuuttaan.

Zverev, kolmanneksi sijoittuva saksalainen, ansaitsi ensimmäisen Top 3 -voittonsa majorissa kukistamalla 10. sijan Alcarazin 6-6, 4-6, 4-4, 6-7(6) 7 tunnissa 3 minuutissa. etenemään toiseen peräkkäiseen Roland Garros -välieriin. Tappio katkaisi 16 ottelun mittaisen voittosarjan Alcarazille, joka saapui Pariisiin toisena suosikkina voittamaan mestaruuden maailman ykkössijan Novak Djokovicin jälkeen.

Zverev, joka oli ollut 0-11 Top-10 vastustajia vastaan ​​Slamissa, kohtaa seuraavaksi voittajan. puolustava mestari Djokovic ja 13-kertainen Roland Garrosin voittaja Rafael Nadal. Hän hävisi viime vuoden välierissä Stefanos Tsitsipasille viidessä erässä.

"Olen iloinen voidessani pelata seuraavaksi joko maailman ykköstä tai King of Claya", Zverev kertoi Tennis Channelin Jon Wertheimille.

Alcarazin kaksoisvirheen jälkeen, kun Zverev johti 5-4-johtoon neljännessä erässä, Zverev syötti otteluun, mutta hänen historiansa huoltoongelmia isoissa paikoissa puri häntä jälleen ja Alcaraz erosi 5-all.

Tiebreakissä Zverev ansaitsi ensimmäisen ottelupisteensä tilanteessa 7-6, mutta löi sitten peräkäden verkkoon. Se oli toinen ottelupiste, jonka Alcaraz oli pelastanut kahden viikon aikana, pelattuaan yhden Albert Ramos-Vinolaa vastaan ​​toisella kierroksella.

Alcarazin toimiessa lukemin 7-8, Zverev löi 95 km/h peräkkäisen voiton toisessa ottelupisteessä ansaitakseen voiton.

"Se oli ilmeisesti fantastinen ottelu", Zverev sanoi. "Carlos vaikutti todella lyömättömältä savella tällä kaudella, joten olen ilmeisen tyytyväinen suoritukseeni. Tiesin, että minun oli ehdottomasti pelattava paras tennikseni ensimmäisestä pisteestä lähtien, ja tein sen. Ja olen iloinen voidessani päättää sen neljässä erässä, koska viides erä olisi ollut vaikeaa.

Zverev on elossa ensimmäiselle suurelle tittelilleen. Hän hävisi vuoden 2020 US Openin finaalissa pelattuaan kaksi erää Dominic Thiemissä ja on nyt päässyt kolmeen muuhun semifinaaliin.

"Olen majorin välierissä ja voitin juuri tämän kauden parhaan savikenttäpelaajan, joten mielestäni se osoittaa, että pystyn myös pelaamaan hyvin", Zverev sanoi. "Luulen, että ihmiset unohtavat sen joskus. Olen ollut täällä jo jonkin aikaa."

Alcaraz oli voittanut 14 ottelua peräkkäin, mukaan lukien mestaruuden voitto Madridissa Hänestä tuli ensimmäinen mies, joka voitti Nadalin ja Djokovicin samassa savikenttätapahtumassa. Hän halusi tulla nuorimmaksi Roland Garrosin semifinalistiksi sitten Nadalin vuonna 2005. Alcaraz ei ole vielä päässyt isoon semifinaaliin, mutta täytti juuri 19 vuotta.

Silti tulevaisuus näyttää hänelle valoisalta, ja näyttää olevan vain ajan kysymys, milloin hän pääsee Slam-finaaliin.